Ekstra Bladet - Tipsbladet

DUSAN TADIC

-

Født 20. november 1988 i Backa Topola, Jugoslavie­n

Dusan Tadic fik landsholds­debut som 20-årig og har vaeret en etableret profil i Premier League, siden han kom til Southampto­n fra Twente i 2014, men der gik mange år, før han for alvor slog igennem for Serbien. I kvalifikat­ionen til EM i 2016, hvor han altså var fast mand i England, gik han glip af et par kampe på grund af skader, indimellem sad han også på baenken, og når han var med fra start, blev han oftest skiftet ud.

Men den forrige landstraen­er Slavoljub Muslin viste ham tillid, og Tadic havde en stor aktie i VM-kvalifikat­ionen. Aleksandar Mitrović blev topscorer med seks mål, men fra sin position på højrefløje­n fulgte Tadic efter med fire mål og syv assists. Da Serbien i efteråret 2016 slog Østrig 3-2, scorede han ét af målene og lagde op til de resterende to, og tilskuerne i Beograd sang hans navn. Tadic var lige ved at graede, da det skete.

”Jeg har hørt mit navn blive råbt, når jeg har spillet for mine klubber, men det var første gang med landsholde­t. Det er noget, jeg aldrig vil glemme,” sagde Dusan Tadic, og i den naeste landskamp spillede han sig yderligere ind i supportern­es hjerter, da han mod Wales braekkede naesen i første halvleg, men naegtede at lade sig skifte ud. ”Vi serbere er ikke bløde,” var hans begrundels­e.

Samme år blev han for første gang kåret til Årets Spiller i Serbien.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark