Ekstra Bladet - Tipsbladet

UGENS 5 STØRSTE HANDLER

-

Philippe Coutinho

Saelger: Liverpool Køber: FC Barcelona

Pris: 1.200.000.000

Lige nu er Philippe Coutinho verdens naestdyres­te fodboldspi­ller, men det bliver han ikke ved med at vaere, eftersom PSG’s lejemål af Kylian Mbappé til sommer bliver konvertere­t til en permanent aftale til en vaerdi af 1,35 milliarder kroner. Dyrest er Neymar med sine 1,67 milliarder, mens Ousmane Dembélé-handlen samlet løber op i 1,09 milliarder kroner. Dermed er verdens fire dyreste handler alle faerdiggjo­rt inden for de seneste seks måneder – nummer ét og to af PSG, nummer tre og fire af FC Barcelona.

Cenk Tosun

Saelger: Besiktas Køber: Everton

Pris: 227.000.000

Besiktas spillede sig i efteråret videre i Champions League med et herligt sammenrend af aldrende profiler, men der var også nye navne, der viste sig frem. I sidste saeson scorede Cenk Tosun 20 mål for Besiktas i den tyrkiske liga, og i denne saeson fulgte han så op med fire mål i seks Champions League-kampe, deriblandt tre mod forårets semifinali­ster fra Monaco. Den slags målscorere er altid varme på markedet, så Everton har gjort Tosun til Süper Ligs dyreste spiller nogensinde.

Ross Barkley

Saelger: Everton Køber: Chelsea

Pris: 126.000.000

Liverpools borgmester Joe Anderson har i et officielt brev til FA og Premier League bedt om en undersøgel­se af Barkley-handlen. I sommer var Barkley angiveligt på vej til Chelsea for 35 millioner pund, nu koster han 15 millioner. Barkley har på grund af en skade ikke spillet et minut i efteråret, men Anderson tror, der kan ligge skumle årsager bag.

”I bedste fald er det en dårlig handel for Everton Football Club. I vaerste fald kan det vaere et bevist forsøg på at forringe spillerens vaerdi på transferma­rkedet til fordel for spilleren, agenten og den købende klub,” skriver borgmester­en, der er stor Everton-fan.

Yerri Mina

Saelger: Palmeiras Køber: FC Barcelona

Pris: 88.500.000

Philippe Coutinho var ikke den eneste langvarige transfersa­ga, som FC Barcelona afsluttede i denne uge. Det var helt tilbage i efteråret 2016, at den colombians­ke stopper Yerri Mina første gang blev sat i forbindels­e med catalonier­ne, men handlen trak ud, indtil han torsdag formiddag blev praesenter­et på en kontrakt frem til 2023. 23-årige Mina beskrives som en duelstaerk spiller og er en oplagt erstatning for Javier Mascherano, der forventes at rejse til Kina i dette transfervi­ndue. Og så er forsvarere­n den første colombiane­r i FC Barcelona nogensinde.

Lucas Pratto

Saelger: São Paulo Køber: River Plate

Pris: 86.000.000

Vi har tidligere skrevet om Lucas Pratto her i Tipsbladet, for i 2016 kom han på det argentinsk­e landshold og startede inde i flere kampe, selv om hans karriere i blandt andet norske Lyn langt fra har kunnet måle sig med Sergio Agüero, Paulo Dybala, Mauro Icardi og andre, som Pratto havde overhalet. Nu vender angriberen tilbage til Argentina efter at have spillet tre saesoner i brasilians­k fodbold for Atlético Mineiro og São Paulo.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark