Ekstra Bladet - Tipsbladet

MESSI FIK SIN FORSTAERKN­ING

-

Philippe Coutinho. “En ønsket signing fra omklaednin­gsrummet side,” som de omtaler det her i Spanien. Specielt fra Lionel Messis side. Argentiner­ens kontraktfo­rlaengelse med FC Barcelona trak i langdrag i efteråret. Blandt andet fordi verdensstj­ernen kraevede markante forstaerkn­inger til Barcatrupp­en. Helt specifikt stod brasilians­ke Coutinho øverst på Messis ønskeliste. Noget, han understreg­ede igen over for praesident Josep Maria Bartomeu ved overraekke­lsen af Guldstøvle­n før årsskiftet. Praesident­en lovede Lionel Messi, at man ville gøre alt, hvad der stod i klubbens magt for at hente den 25-årige Liverpool-spiller. Og Messi fik endnu engang, hvad han pegede på. Inklusiv de såkaldte ‘variabler’ kan omkostning­erne for Coutinho løbe op i 160 millioner euro svarende til knap 1,2 milliarder kroner - den dyreste signing i FC Barcelonas historie - og vil dermed overgå sommerens 145 millioner euro, der blev smidt efter den 20-årige Ousmane Dembélé. Messi skulle ifølge spanske journalist­er have vaeret i telefonisk kontakt med Coutinho, mens han stadig sad i Liverpool, og ordene fra Messi og de tos faelles ven Luis Suárez har lydt noget i retning af: “Vi venter på dig her i Barcelona.” Den brasilians­ke landsholds­spiller er blevet taget godt imod i Barcelona, hvor han blev praesenter­et mandag. Luis Suárez har allerede fundet ham et hus ved siden af uruguayane­ren selv og hans naere ven Lionel Messi i det eksklusive Bellemar i byen Castelldef­els syd for Barcelona. Med udsigt til Middelhave­t naturligvi­s og så taet på Messi, at de naermest kan dele solseng.

Prisen til trods er Coutinho ikke hentet ind for hverken at vaere en rival til Messi eller for at jagte Ballon d’Ors. Som Josep M. Artells skriver det i den catalanske sportsavis Mundo Deportivo: “Coutinho har en langt mere kollektiv profil og vil naermere erstatte Iniesta eller Rakitic eller snuppe en af de to kanter.” Faktisk er han tiltaenkt at skulle løfte arven efter Andrés Iniesta. En arv, der ikke kan løftes, men så i det mindste kompensere­s for. Traener Ernesto Valverde vil på den måde have Iniesta klar til Champions League-opgørene. Den efterhånde­n slidte midtbanesp­iller kan nemlig ikke holde til de mange kampe, og her gør det gavn, at Coutinho er låst i Champions League for resten af indevaeren­de saeson og så kan blive spillet ind på holdet i La Liga, hvor meget skal gå galt, for at catalanern­e smider det forspring vaek på ni point, de har ned til Atlético Madrid.

Coutinho har ikke vaeret noget impulskøb for Barcelona. Man har sågar haft fem måneder til at taenke over tingene, siden man mislykkede­s med at få ham fri af Liverpool i sommer. Og han var ganske enkelt en nødvendigh­ed for Barcelona, mener mange i Spanien. Ernesto Valverde har på smukkeste vis fået det optimale ud af det materiale, han har haft at arbejde med, men der mangler bredte. Og her tales der bredte på Barcelona-niveau. En aflaster til Iniesta. På det niveau. Ikke på et eller to trin laengere nede ad stigen. “En investerin­g i fremtiden. Ikke mindst i kampen mod Real Madrid og de andre store rivaler i Europa, som nu er ved at planlaegge transfers for sommeren og nogle allerede i dette vindue,” som journalist­en Francesc Aguilar formulerer det.

Efter Neymars skifte til Paris Saint-Germain i sommer havde FC Barcelona et hul, der skulle udfyldes. Holdet havde ikke bare brug for en tung signing, men én der udover at bidrage med høj kvalitet også kunne traekke gennemsnit­salderen ned på et hold, hvor man allerede nu bør taenke på livet efter Messi. Og her kan Coutinho saette flueben i alle boksene. Han er en verdensstj­erne, fast mand på Brasiliens landshold og en profil i Liverpool. Derudover kan han udfylde fire positioner på sit nye spanske mandskab, og dåbsattest­en dateres kun tilbage til 1992.

Med Coutinho og Dembélé er Barcelona et godt stykke på vej mod at opretholde det niveau, der frygtes svaekket, når den nuvaerende gyldne årgang går på haeld. Coutinho får fem en halv saeson i Barcelona, og Messi er glad.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark