Ekstra Bladet - Tipsbladet

FC KØBENHAVNS RUTSJETUR SKABER MULIGHEDER FOR BRØNDBY, FCM OG FCN

- Følg Troels Bager Thøgersen på Twitter under brugernavn­et @TroelsBage­rT og laes flere meninger på tipsbladet.dk/blogs. Få også de seneste fodboldnyh­eder på facebook.com/tipsbladet

Islutninge­n af 2016 var FC Porto og Leicester City heldige med at slippe fra Parken med et point i Champions League-gruppespil­let. I Superligae­n vandt FC København 27 ud af 37 kampe og tabte kun til FC Nordsjaell­and i marts 2016 og i Hobro i april 2016. Og da Tipsbladet i begyndelse­n af december mødtes med Anders Hørsholt til et stort interview om fremtiden i FC København, handlede det mest om FC Københavns plads i de store turneringe­r i Europa og Ståle Solbakkens fremtid. Ikke om, hvorvidt FCK saesonen efter ville komme i top 6.

I de uger vendte undertegne­de også på lederplan, at Ståle Solbakkens evne til at erstatte de store profiler kunne blive sat på en alvorlig prøve i sommeren 2017.

”Vinder FC København, åbner alle muligheder sig – også for et massivt eksodus til sommer, hvilket vil udfordre FC Københavns evne til at erstatte spillere og muligvis manager Solbakken, og give Brøndby IF og FC Midtjyllan­d en god grund til at satse stenhårdt i naeste saeson.”

FC København vandt ikke over FC Porto, men solgt blev der, for 85 millioner kroner profiler, som blev suppleret med yderligere 30 millioner kroner her i januar, hvor FCK’s bedste spiller i efteråret Benjamin Verbic skiftede til Dynamo Kijev.

I denne uge stoppede Anders Hørsholt, administre­rende direktør i FCK’s moderselsk­ab Parken Sport&Entertainm­ent – et stop FC Københavns ejere ser ud til at have vaeret med til at vaelge for Anders Hørsholt med udsigt til første arbejdsdag for en kommerciel direktør hyret i DBU og med den omgående forfremmel­se af Lalandias direktør til topjobbet i organisati­onen.

Anders Hørsholt var med til at hente Ståle Solbakken tilbage til FC København og gøre ham til manager med ansvar for klubbens transfers.

Nu er Solbakkens chef vaek på et tidspunkt, hvor FC København er under benhårdt tryk sportsligt og går ind til syv forårskamp­e med 26 point efter de første 19 kampe og reel risiko for at glip af medaljeslu­tspillet.

Hvad der ligger til grund for Hørsholts stop undersøger vi og vores kolleger i pressen naermere. Men meldingern­e fra Parken og manglen på nye spillere kombineret med salget af Verbic må give Brøndby IF, FC Midtjyllan­d og FC Nordsjaell­and begrundet håb om, at de også naeste år, og måske ind i 2020, spiller med om DM, hvilket er et noget andet billede af Superligae­n, end da FC København havde domineret 2016.

De salg, der ramte FC København hårdt sportsligt i 2017, kommer i FC Midtjyllan­d og Brøndby IF i 2018. Men rammer Svend Gravesen&Co i FC Midtjyllan­d og Troels Bech i Brøndby IF de rigtige erstatning­er, hvilket manager Ståle Solbakken trods lang tids forberedel­se ikke ser ud til at have gjort i 2017, kan mesterskab­skampen meget vel vaere åben igen naeste år, isaer hvis FC København ikke kan skifte ud i en dyr trup eller skaerer forbruget ned samtidig med Hørsholts exit.

Den kurs, Ståle Solbakken og FC København slog ind på med Solbakkens retur for 4½ år siden, står foran sin største test. Og i en liga, hvor man er langt mere afhaengig af konkurrent­ernes skaebne, end man normalt vil stå ved i offentligh­eden, kan jeg love, de i Herning, Brøndby og Farum følger grundigt med i meldingern­e fra Østerbro i den kommende tid.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark