Ekstra Bladet - Tipsbladet

Forsvarere­n der gen opstod

Thomas er en Vermaelen i succeshist­orierne af det march mod Barcelonas FC For mesterskab. spanske i i alle sine år belgieren, der eller vaeret skadet Spanien har blevet er pludselig ude i kulden, grebet og han har nøglespill­er, en solide indsater chancen

- TEKST: SEBASTIAN STANBURY @SebStanbur­y

Det var ikke noget godt udspark fra Gerónimo Rulli, men at det skulle gå så galt, skyldtes en kombinatio­n af dårligt restforsva­r og en viljestaer­k aktion af en modstander. Real Sociedad-keeperen havde modtaget en tilbagelae­gning og trillet bolden lidt rundt i feltet, mens Lionel Messi luntede hen mod ham, så der var ikke pres på, da han sendte en høj aflevering frem mod Xabi Prieto på kanten af midtercirk­len. Men selv om Real Sociedad-anføreren stod godt til at vinde sin duel, blev han overrumple­t, da Thomas Vermaelen med stor kraft kom bagfra og var først på bolden. Hovedstøde­t gik helt ned til feltet, hvor Messi stadig var offside efter sin uinteresse­rede boldjagt kort forinden, men ude fra venstresid­en kom Luis Suárez dundrende, og ham havde forsvaret ikke haft fokus på. Med en sikker afslutning i det korte hjørne sparkede han bolden i mål. Der var spillet 70 minutter, og efter at have vaeret bagud 2-0 havde Barcelona nu vendt kampen til 2-3.

Laenge har Anoeta i San Sebastián vaeret et skraekstad­ion for FC Barcelona. I maj 2007 vandt catalonier­ne 2-0 takket vaere scoringer af 22-årige Andrés Iniesta og Samuel Eto’o, men siden fulgte mere end et årti, hvor det ikke blev til ligasejre på det baskiske stadion. Hverken Pep Guardiola, Tito Vilanova, ”Tata” Martino eller Luis Enrique prøvede at vinde der, og det var i Sociedad, at en af de senere års store Barcelona-kriser blev udløst, da Enrique efter en juleferie startede med Messi på baenken i et 1-0-nederlag, hvorefter argentiner­en begyndte at følge Chelsea på Instagram og rygtedes vaek.

I søndags var Messis bidrag et noget andet. På frispark scorede han til slutresult­atet 4-2, og så havde Barcelona vundet en La Ligakamp på Anoeta for første gang i 10½ år. De første 19 kampe af den spanske liga er faerdigspi­llet, og halvvejs mod målstregen fører Barcelona med ni point ned til Atlético og 19 til de forsvarend­e mestre fra Real Madrid. Det gør catalonier­ne, fordi Lionel Messi og Luis Suárez ligger nummer ét og to på topscorerl­isten, men det skyldes i lige så høj grad spillere som Thomas Vermaelen.

Det var ikke meningen, at den 32-årige belgier skulle have spillet ret meget i år. Gerard

 ??  ?? Thomas Vermaelen i aktion mod Daniel Wass og Celta Vigo i Copa del Rey. Foto: Ritzau Scanpix
Thomas Vermaelen i aktion mod Daniel Wass og Celta Vigo i Copa del Rey. Foto: Ritzau Scanpix
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark