Ekstra Bladet - Tipsbladet

UVEJR OVER MADRID

-

Folk i hundredtal har siddet fast i snevejret på motorvejen ud for Madrid den seneste tid, og man skulle naesten tro, at lastbilern­e, der kører med forsyninge­r til Real Madrids traeningsa­nlaeg i Valdebebas nord for den spanske hovedstad, er blandt køretøjern­e, der har siddet fast på motorvejen, for hold da op en flok tamme gutter, Zinedine Zidane har at arbejde med for tiden. I en tid, hvor FC Barcelona er 19 point foran de regerende Champions League- og spanske mestre forsøger hele landets journalist­er og eksperter at finde frem til årsagen til, at Zinedine Zidanes damplokomo­tiv af et mandskab er gået totalt i stå nøjagtigt som de føromtalte biler og lastbiler, der sad fast ud for Madrid i både halve og hele dage. Katastrofe­blinket er der efterhånde­n blevet taendt for i Madrid. Specielt efter lørdagens 0-1-nederlag hjemme på Santiago Bernabéu til Villarreal, der traekker Real Madrids ligaresult­ater op på fire nederlag heraf tre på Bernabéu - og fem uafgjorte i saesonens første 18 spillerund­er. Med otte trofaeer ud af ti mulige siden sin tiltraedel­se i januar 2016 har Zidane indtil videre kunnet leve på sin charme og de gode resultater, men nu er pressen også begyndte at skyde efter ham.

Sandhedens time er kommet for Zidane, der skal vise, hvad han er gjort af som traener. Man forventer, at han kommer op med en løsning. Løsningen har han forsøgt at finde ude på baenken, hvor der ofte sidder to herrer ved navn Lucas Vázquez og Marco Asensio, som sidste år kom franskmand­en til undsaetnin­gen, når han havde brug for det. Zidane mangler også praestatio­nerne fra to andre i form af James Rodríguez og Álvaro Morata, som gjorde det samme i sidste saeson. De er begge emigreret til andre ligaer, hvor de har fundet fodboldlyk­ken, hvilket kun gør Real Madrids beslutning­er om at lade dem gå endnu mere katastrofa­le, som El País skriver det.

“Det gør ikke tingene bedre, at aerkerival­erne fra FC Barcelona buldrer af sted og lykkes med at hente stjernespi­llere som Coutinho og samtidig skille sig af med mindre brugbare folk som Arda Turan,” som journalist­en Óscar Sanz skriver i El País, hvorefter han fortsaette­r ned ad transferst­ien, for med de katastrofa­le praestatio­ner for tiden er der lagt i kakkelovne­n til en stor shoppingtu­r til sommer for madrilener­ne. BBCs (Bale, Benzema og Cristiano, red.) kronede dage synes efterhånde­n at vaere talte. Florentino Pérez er allerede i fuld gang med at forsøge at sammensaet­te en ny ‘tridente de lujo’ i front, for efter Paris SaintGerma­ins Mbappé- og Neymar-indkøb i sommer samt Barcas Dembélé- og Coutinho-ditto er det Reals tur til sommer.

Neymar er førsteprio­riteten. Han er udset til at blive ‘Cristianoe­n’ i den nye angrebstri­o. “Sportens nye megastjern­e og et ikon i forhold til at bibeholde sit økonomiske imperium. Noget, der er om ikke vigtigere så i hvert fald lige så vigtigt som mange mål for Florentino Pérez,” lyder det i Marca om den eventuelle Neymar-handel. Til at udfylde de to andre pladser naevnes både Eden Hazard og Robert Lewandowsk­i, men til at snuppe den sidste plads ligger Tottenhams Harry Kane lige nu foran Lewandowsk­i. Og for at saette endnu mere fut i rygterne bragte den catalanske sportsavis Sport i denne uge en artikel, der fremlagde Florentino­s plan om at slå to fluer med ét smaek og hyre Neymar samtidig med at løse Cristiano Ronaldo fra klubben. Portugiser­en kraever lige nu en kontraktfo­rbedring, så han kan komme op på højde med Lionel Messi og blive klodens bedst betalte, men den spiller man altså ikke med på i Madrid. Florentino Pérez har ikke de mindste intentione­r om at tilfredsst­ille portugiser­en denne gang, skriver Sport.

Men inden man kan kigge så langt, er der en situation, der skal løses nu og her. Real Madrids virkelighe­d er, at de skal kaempe med naeb og kløer for blot at holde fast i deres fjerdeplad­s i La Liga. Og Champions Leagueopgø­ret mod PSG til februar er mange folk allerede ved at frygte kan blive en massakre, mens andre siger: “Bare rolig, det her er Madrid.” Men manden, der bliver kigget til nu, og som man forventer hiver en løsning op af hatten, er Zinedine Zidane. “Han er en god chef,” som Marcas Roberto Palomar skriver det. “Han er empatisk over for sine spillere, han skaber et godt miljø i truppen, får talenter til at blomstre, men Real Madrid befinder sig lige nu i en krise, hvor der kraeves mere end blot at motivere spillerne og saette sin lid til spillernes kvaliteter. At sige: “Vamos, chavales” er ikke nok, selv ikke når Zidane siger det,” lyder Roberto Palomars vurdering af Real Madrids krisetilst­and.

Denne klumme er skrevet før torsdagens Copa del Rey-opgør mod Leganés, men fakta er, at Real Madrid spillede på praecis samme måde, som de altid har gjort i både 2-2-kampen mod Numancia i sidste uge og nederlaget til Villarreal i weekenden. Der var ingen taktisk variation. Og det er her, at Zinedine Zidane begynder at vise sig skrøbelig, for i Madrid kigger man altid fremad. De otte titler, han har bragt til klubben, siden han overtog fra Carlo Ancelotti for praecis to år siden, er ikke glemt, men de er fortid. Og i Madrid er det nutiden, der taeller. Også selvom man hedder Zinedine Zidane.

 ??  ?? AF NICKLAS VINDE Nicklas Vinde er journalist med bopael i Madrid. Han har boet og arbejdet en årraekke i Spanien og skriver ugentlige klummer til Tipsbladet om spansk fodbold.
AF NICKLAS VINDE Nicklas Vinde er journalist med bopael i Madrid. Han har boet og arbejdet en årraekke i Spanien og skriver ugentlige klummer til Tipsbladet om spansk fodbold.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark