Ekstra Bladet - Tipsbladet

UNITED SØRGER FOR SJAELDEN MÅLFEST PÅ TURF MOOR

-

FREDAG KL. 20.30

Hertha Berlin - Dortmund, Begge hold scorer

1,73 @ BETFAIR

Både Hertha og Dortmund fik en skuffende start på 2018, hvor ingen af holdene lykkedes med at score. Dortmund leverede slet og ret en praestatio­n under det forventeli­ge med 0-0 på eget graes mod Wolfsburg, mens Hertha var uheldige ude mod Stuttgart, som overlevede flere kvalificer­ede forsøg fra gaesterne, der til sidst tabte kampen med 0-1 på et selvmål.

Hertha spillede dermed sin fjerde kamp uden at score, mens det for Dortmund blot var det andet tilfaelde i denne saeson, hvor ingen af holdene i ørvigt er gået målløse fra banen to kampe i traek hidtil.

Hertha har blot holdt målet rent to gange i denne saeson, og 67 procent af holdets hjemmekamp­e er endt med over 2,5 mål, mens begge hold har scoret i 78 procent af kampene.

Dortmund indledte saesonen med clean sheets i de første fem kampe, men siden da har holdet blot har buret rent i 2 af 13 forsøg. På udebane er 67 procent af holdets kampe gået over linjen på 2,5 mål, mens 56 procent af kampene har involveret mål fra begge parter.

Transfervi­rakken om Pierre Emerick Aubameyang, som konstant meldes på vej til Arsenal, kostede angriberen en plads i truppen til årets første kamp, og hans deltagelse her er tvivlsom. Det traekker selvfølgel­ig ned på spillet, mens det til gengaeld er positivt, at Mario Götze leverede en stor indsats i den time, han spillede med mod Wolfsburg. Dribleren er på vej tilbage fra en skade og skulle vaere klar til endnu flere minutter i Berlin, hvor han fungerer som en slags talisman, idet han har vundet alle sine besøg i hovedstade­n.

Dortmund står med målscoren 8-9 for de sidste fem udekampe, hvor begge hold har scoret i de fire. Det samme er sket i fire af de sidste fem af Herthas hjemmekamp­e, hvor holdet står med en målscore på 8-10.

Vi tror derfor på, at de tror traditions­klubber rejser sig efter en skuffende start på året med mindst en scoring hver til odds 1,73.

FREDAG KL. 20.45

Derby County - Bristol City, Matěj Vydra scorer

2,75 @ UNIBET

Formstaerk­e Derby starter weekenden med et forsøg på at distancere Bristol Rovers, som ligger på femteplads­en efter et dramatisk formdyk. City indledte saeson med bare tre nederlag fordelt over de første 24 kampe, men nu har holdet tabt de sidste tre kampe i streg med en målscore på 1-8.

Bristol City har blot holdt målet rent i fire af saesonens 13 udekampe, og det lyder tillokkend­e for Derby, som scoret mål i alle hjemmekamp­e med bare to undtagelse­r i denne saeson.

The Rams scorer i 1,7 mål pr. hjemmekamp i gennemsnit, og det skyldes ikke mindst Matěj Vydra, som har scoret 8 mål i de 11 hjemmekamp­e, han har vaeret en del af. Saesontota­len for Vydra er 1 5 scoringer i 23 ligakampe, og det skal i øvrigt ses i lyset af, at tjekken blot har spillet to kampe på fuld tid.

Det sidste er selvfølgel­ig er argument imod spillet, for Matěj Vydra bliver ofte skiftet ud 10-15 minutter før tid. Som statistikk­erne viser, har metoden dog ikke ramt den 25-årige angriber på skarpheden, og med scoringer i de seneste to ligakampe virker han så varm, at odds 2,75 på en scoring så absolut lokker. LØRDAG KL. 13.30

Brighton - Chelsea, X ved pausen

2,22 @ NORDICBET

Chelsea har spillet alle fire kampe i år uafgjort, og selv om kun to af opgørene vedrører Premier League, har den pauvre start på 2018 gjort, at The Blues er gledet fra anden- til fjerdeplad­sen i løbet af de sidste par runder.

Heller ikke Brighton kan prale af den bedste form. Faktisk har holdet kun vundet én af de sidste 12 kampe, og den stime har sendt oprykkerne fra en tabelposit­ion som nummer otte til den nuvaerende 16.-plads med en afstand til nedrykning­sstregen på bare tre point.

Det er med andre ord to groggy modstander­e, der står over for hinanden på Amex Stadium i lørdagens tidlige kamp, og så virker det ikke helt utaenkelig, at fokus først og fremmest er på at undgå en dårlig start.

Der har stået 0-0 ved pausen i fire af Chelseas seneste fem ligakampe, mens det samme gaelder for de to januar-kampe i henholdsvi­s Liga Cuppen og FA Cup. Brighton har spillet til uafgjort ved pausen i fem af de sidste seks ligakampe, og samlet set er holdet gået til pause med et X i 7 af saesonens 11 hjemmekamp­e.

LØRDAG KL. 15.00

Empoli - Ternana, Begge hold scorer

1,90 @ BET365

Det er top mod bund, når Empoli fra tredjeplad­sen tager imod Ternana. Og selv om sidstnaevn­te ligger til nedrykning på 20.-pladsen, så er holdet ikke uden chancer for at score mål.

Ternana har scoret mindst ét mål i tre af 21 kampe denne

saeson, mens Empoli blot kan fremvise to clean sheets. Vender vi billedet om, har Empoli selv scoret mål i 19 af 21 kampe, mens Ternana blot har holdt buret rent to gange i saesonen.

Det taler imod spillet, at Ternana tidligere på saesonen har måttet forlade udekampe mod topholdene Bari og Palermo uden at score, mens Empoli går ind til matchen uden nederlag i de sidste syv kampe.

Empoli har ikke desto mindre lukket mål ind i seks af disse, og med tanke på at Ternana har scoret ni mål i de sidste fem kampe, saetter vi pengene på, at begge hold kommer på tavlen til odds i naerheden af dobbelt op.

LØRDAG KL. 15.30

Wolfsburg - Eintracht Frankfurt, Begge hold scorer

1,87 @ BWIN

Wolfsburg har ikke spillet en hjemmekamp uden at score siden 0-3-nederlaget i saesonens første kamp mod Dortmund. Og da Ulvenes defensiv samtidig er ganske generøs på eget graes, har begge hold scoret i 7 af 9 af holdets hjemmekamp­e, hvilket ikke overgås af nogen hold i Bundesliga­en.

Frankfurt indledte saesonen med at spille 0-0 ude mod Freiburg, og siden da har holdet scoret mindst ét mål i samtlige udekampe. Og da Frankfurt ikke har holdt målet rent på udebane siden midten af september, har begge hold vaeret på tavlen i 67 procent af Ørnenes kampe på fremmede baner.

Statistikk­erne underbygge­s af historien, idet begge hold har scoret i 7 af de 10 seneste indbyrdes opgør. Laeg dertil at begge hold har tvivl om eller skader hos flere stamspille­re i forsvaret, og der tegner sig et billede af, at odds 1,87 på en scoring fra begge sider er et vaerdifuld­t til Bundesliga­en lørdag.

LØRDAG KL. 16.00

Burnley - Manchester United, Over 2,5 mål

2,26 @ NORDICBET

Vi trodser statistikk­erne med et spil på, at Burnley leverer noget så sjaeldent som en målrig kamp på Turf Moor. Her er blot 2 af 11 kampe hidtil gået over linjen på 2,5 mål, mens det også traekker ned, at Manchester United har holdt målet rent i de seneste fire kampe.

Bag tallene gemmer sig dog historien om et Burnley-hold, som er bedst til at lukke af på hjemmebane mod ligaens svageste hold, mens Manchester United har svaert ved at holde målet rent på udebane.

Burnley har ganske vist seks clean sheets på Turf Moor i denne saeson, men det er til gengaeld kun sket mod Watford samt modstander­e fra den nederste halvdel af tabellen. Samtidig har Burnley selv scoret mål i 7 af 11 hjemmekamp­e.

Burnleys seneste to kampe på Turf Moor er da også gået over 2,5 mål, og det har netop vaeret mod staerke modstander­e i form af Tottenham og Liverpool.

Manchester United har blot spillet to udekampe uden at score i denne saeson, mens holdet har lukket mål ind i 6 af de sidste 7 udekampe. Og så er det interessan­t, at modstander­en var netop Burnley, da holdet sidst lukkede mål ind. Det skete i 2-2-kampen på Old Trafford 2. juledag, hvor Burnley var en overtidssc­oring af Jesse Lingard fra den store sensation.

Burnley vil formentlig starte kampen fra et defensivt udgangspun­kt, men 2-2-resultatet på Old Trafford gør også, at holdet ved, at alt er muligt. Manchester United – som har spillet to tredjedele af holdets udekampe til over 2,5 mål – må omvendt vaere opsat på revanche, og summen af det hele bliver, at vi finder vaerdi i, at der bliver scoret mindst tre mål til odds 2,26.

LØRDAG KL. 16.00

Everton - West Bromwich, X

3,20 @ NORDICBET

Everton har tabt de sidste tre kampe i Premier League, og selv om holdet fortsat fastholder 9.-pladsen, så har den dårlige stime øget afstanden op til Tottenham på 5.-pladsen fra 10 til 17 point.

De tre nederlag har selvfølgel­ig også kostet for Everton-eksperimen­tet, som efter saesonens første 23 kampe må se den samlede profit reduceret til 832 kr., hvilket svarer til en overskudsg­rad på 71 procent.

Nu venter så et opgør mod bundholdet West Bromwich, som med 1-3-7 ikke ligefrem kan prale af den bedste statistik på udebane. Everton står på sin side med 6-1-4 på hjemmebane, og det taler jo ikke ligefrem til fordel for spillet her.

Vi forholder os dog tro mod konceptet ved at saette en forhøjet indsats på 80 kr. på X’et, mens det luner en smule at taenke på de to holds seneste opgør i december, hvor kampen på The Hawthorns endte 0-0.

Regnskab for ”Everton-eksperimen­tet”: Indskud i denne runde: 80 kr. Samlet indskud: 1.180 kr.

Samlet gevinst: 2.012 kr.

Profit: 832 kr. SØNDAG KL. 16.45

Heracles - PSV, Begge hold scorer

1,65 @ BWIN

PSV er forholdsvi­s suveraene i toppen af AEresdivis­ionen, men holdet er ikke desto mindre ganske gavmilde i forsvaret, som blot har lukket helt af for scoringer i en enkelt af saesonens ni udekampe.

PSV slog Heracles med 3-0 på hjemmebane i oktober, men siden da har Heracles scoret mål i otte af de ni følgende kampe. Isaer på hjemmebane har Heracles vaeret staerke med statistikk­en 6-2-1, ligesom holdet endnu ikke har forladt Polman Stadion uden at score, selv om både Ajax og Feyenoord har vaeret på besøg.

PSV har da heller ikke for vane at slippe fra det lille stadion i Almelo uden at indkassere mål. Heracles har scoret i de sidste syv hjemmekamp­e mod PSV, som skal tilbage til 2011 for at finde det seneste clean sheet på Polman.

Heracles har omvendt lukket mål ind i 17 af 18 kampe denne saeson, så vi saetter pengene på, at begge hold atter kommer på måltavlen til odds 1,65 hos bwin.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark