Ekstra Bladet - Tipsbladet

HVORNÅR HAR FIFA TAENKT SIG AT TALE MED WHISTLEBLO­WEREN RODTJENKOV?

- Chefredakt­ør, Troels Bager Thøgersen

Det var meningen, at russiske fodboldspi­lleres urinprøver skulle kunne udskiftes til sommerens VM i fodbold, praecis som man gjorde i et storstilet dopingprog­ram op til og under OL i Sotji i 2014. Det beretter Daily Mails freelancer Nick Harris i en artikel, hvor man citerer oplysninge­r fra filmmagere­n Bryan Fogel, der lavede filmen Icarus med og om whistleblo­weren Grigorij Rodtjenkov og hans hovedrolle i Ruslands dopingprog­ram i Sotji.

Ifølge Fogel, der siger, han har talt med Rodtjenkov om sagen, beordrede Ruslands fodboldbos­s Vitaly Mutko, at fodbold skulle vaere rent ved VM i Rusland, underforst­ået at ingen skulle fanges.

Historien ligger i forlaengel­se af afsløringe­rne i McLaren-rapporten, hvor der naevnes et tocifret antal positive dopingprøv­er i russisk fodbold.

Med mindre end fem måneder til VM i Rusland har FIFA endnu ikke talt med, eller bedt om, en samtale med Grigorij Rodtjenkov, men blot sagt, man på et tidspunkt har taenkt sig at gøre det. Med Vitaly Mutkos formelle afgang som chef for Ruslands VM-komité i sidste måned kan man få tanken, at en samtale med Rodtjenkov ikke kommer til at ske, fordi FIFA’s magtappara­t anført af praesident Gianni Infantino overhovede­t ikke har lyst til at høre, hvad han har at sige. Jeg håber, jeg tager fejl.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark