Ekstra Bladet - Tipsbladet

FOREST I FA CUP-FEBER

Før lørdagen Hull-Nottingham Forest

-

Man kan ikke skrive Nottingham Forest uden helt automatisk at taenke på ham manageren i den grønne trøje, der med psykologis­k taeft og taktisk snilde førte den mindre klub helt op på toppen af Europa i slutningen af halvfjerds­erne og starten af firserne, og som der i dag med rette er opført en statue af i byen. For før Brian Clough var Nottingham mest kendt for sheriffen, Sherwood-skoven og Robin Hood.

Men trods sin uomtvistel­ige legende-status havde Brian Clough det af en eller anden grund svaert med FA Cuppen. I de mere end 18 år han stod i spidsen for Nottingham Forest, kom klubben kun i én FA Cup-finale, som blev tabt til Tottenham i en i øvrigt legendaris­k finale anno 1991, hvor en overtaendt Paul Gascoigne hurtigt ødelagde sit knae, og Forest-backen Stuart Pearce scorede på en hammer af et frispark, før Tottenham vendte kampen efter pausen og vandt 2-1.

Så gik det bedre i Liga Cup-finalen, som Forest vandt fire gange under Clough, men FA Cuppen er nu engang den største, og lige nu er der pokalfeber i Nottingham. For Forest overrasked­e stort i 3. runde, da Arsene Wenger for første gang ud af 22 mulige røg ud af FA Cuppen ved først givne lejlighed, da hjemmehold­et på City Ground vandt 4-2, og nu gaelder det så en udekamp hos divisionsk­ollegaerne fra Hull oppe ved Humber Floden.

De første 1000 billetter blev solgt på et døgn, og siden er alle de 3800 pladser, som gaesterne er berettiged­e til på KCOM Stadion, også blevet købt, så Forest får massiv opbakning i FA Cuppens 4. runde.

Og lige nu er der da også masser at vaere glad for rent fodboldmae­ssigt i Nottingham, selv om klubben ikke har vaeret i den bedste raekke siden 1999, og selv om man netop er skiftet til sin 10. fastansatt­e. manager siden sommeren 2011. For talentarbe­jdet buldrer derudad, så tilskuerne har masser af lokale helte at følge. Således var der seks akademi-spillere på 23 år eller yngre på banen i sejren over Arsenal med den 18-årige angriber Ben Brereton som det helt store navn, og i løbet af de seneste fire saesoner har 18 spillere af egen avl fået debut på førstehold­et.

Alt det gode gav altså en sejr over Arsenal med akademiche­f Gary Brazil som midlertidi­g chef på sidelinjen, og selv om den tidligere Middlesbro­ugh-boss Aitor Karanka ikke fik den bedste start som ny manager på City Ground med 0-1 nederlaget til Aston Villa, vendte optimismen hurtigt tilbage, da Forest i lørdages besejrede det suveraene tophold fra Wolverhamp­ton med 2-0 – og det endda på Molineux.

Uanset hvor flot sejren var, gav den dog stadig kun tre point, så Forest ligger fortsat i den tunge ende med 10 point til nedrykning­sstregen og 11 op til sjetteplad­sen, der giver adgang til det afsluttend­e slutspil om oprykning. Det er det ultimative mål for Karanka, gerne i denne saeson men ellers i den naeste, men først og fremmest gav sejren over topholdet en hel masse til det unge mandskab.

”Det er utroligt vigtigt for vores selvtillid, og specielt for spillernes. Jeg kom her, fordi jeg vidste, hvor stort potentiale, der var i truppen, men det skal man kunne give videre til spillerne. De skal kunne se deres evner, og de skal have den samme tro, som jeg har på dem (…) Og nu kan spillerne også taenke og tro, at de kan vinde hver eneste kamp. Det er det vigtigste,” sagde Karanka efter den overrasken­de udesejr, der blev sikret på mål af akademispi­ller Ben Osborn og den 20-årige Everton-lejesvend Kieran Dowell, der er topscorer på holdet med ni mål.

Og det er meget godt for Forest, at han er i målform, for da man lagde vejen forbi Hull i efteråret, endte det med en 3-2 sejr til gaesterne, sikret via et hat-trick af Kieran Dowell. (pyndten)

 ??  ?? Ung Forest-jubel i FA Cup-sejren over Arsenal. Foto: Lynne Cameron/Ritzau Scanpix
Ung Forest-jubel i FA Cup-sejren over Arsenal. Foto: Lynne Cameron/Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark