Ekstra Bladet - Tipsbladet

BIELSAS PROTEGÉ ER VED AT BLIVE VOKSEN

FLORIAN THAUVIN

-

”Det var for tidligt for mig. Det var en transfer, der skete hurtigt. Normalt tager man sig tid til at taenke over det, men for mig skete det alt for hurtigt efter Marcelo Bielsas afgang.”

Når det går godt, som det har gjort for Florian Thauvin i de seneste 23 måneder, bliver det lettere at erkende fejltagels­er.

Den fejltagels­e, Marseille-spilleren henviser til, er skiftet til Newcastle United i sommeren 2015.

8. august 2015 sagde Marcelo Bielsa op i protest over den franske klubs transferpo­litik, og 11 dage senere blev Florian Thauvin praesenter­et i Newcastle.

På papiret gav det mening. Newcastle har haft succes med at hente yngre spillere fra Ligue 1, og den 22-årige franske unglandsho­ldsspiller burde have passet perfekt ind.

I saesonen 2014/2015 havde Marcelo Bielsa i perioder skabt virkelig hype om Thauvin, der er en meget boldsikker og saerdeles hurtig forward, der kan bruges på kanten eller i angrebet.

Når man sad på Vélodromen i Marseille eller fulgte med på tv, kunne man se, der var endnu mere i den talentfuld­e yndling, der blev hentet på Korsika i Bastia i 2013, og derfor så man både i Frankrig og Newcastle gennem fingre med, at Bielsa havde udskiftet Thauvin i 24 af 36 ligakampe i 2014/2015-saesonen, fordi den unge mand blev traet og heller ikke just var den mest koncentrer­ede.

Traet blev han også i Newcastle. Og ukoncentre­ret daekker ikke det, Thauvin blev kaldt i Storbritan­nien.

I de fem kampe, han startede inde, blev han udskiftet, når han var på banen, var han ufarlig og kunne hverken saette modstander­e af eller komme til kvalificer­ede afslutning­er, og på BBC’s Match of the Day blev franskmand­en heglet ned af Newcastle-ikonet Alan Shearer, der slet ikke gad Thauvins noget ugidelige og selvtilfre­dse attitude, mens holdet styrede i retning af endnu en nedrykning. Mindre end et halvt år fik Thauvin i Newcastle, før han blev lejet tilbage til Marseille i januar 2016.

”Jeg var ung, 22 år. Som 22-årig, der tager fra sit land, og som skal laere en ny kultur, et nyt sprog, en ny liga, maden, der er ikke den samme. Det var svaert, men det er også noget, der hjaelper en med at blive mere moden,” sagde Florian Thauvin til UEFA.com i december sidste år.

Der var noget at rette op på hos Florian Thauvin. Som teenager i Bastia var Thauvin egentlig solgt til Lille, men da han derefter spillede en sublim saeson i Ligue 1 på leje i Bastia og Marseille viste interesse, strejkede Thauvin, indtil Lille vekslede de 3,5 millioner euro, de havde betalt Bastia for Thauvin, til 15 millioner euro fra Marseille mod at lade den 19-årige forward tage til sin ønskeklub.

Efter det halve år i Newcastle var Thauvin lejet til Marseille i halvandet år, før franskmaen­dene fik købt ham fri sidste sommer.

Denne weekend spiller Florian Thauvin og Marseille topkamp mod naboerne og rivalerne AS Monaco, og det er nu med Thauvin som holdets største profil i en langt mere effektiv udgave, der ikke smider bolden unødvendig­t naer så ofte som i Bielsa-aeraen, og som dominerer som både oplaegger og målscorer.

Thauvin fylder 25 år i dag, fredag 26. januar, og holder formen, kommer han med i Didier Deschamps’ VM-trup og er i spil til en større transfer til sommer, hvor Atlético Madrid har ham på listen over mulige afløsere til Antoine Griezmann. (tbt)

 ?? Foto: Charly Triballeau/Ritzau Foto ??
Foto: Charly Triballeau/Ritzau Foto

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark