Ekstra Bladet - Tipsbladet

INTERNE HANDLER SKAL BOOSTE INTERESSEN FOR SUPERLIGAE­N

-

Da FC København i 2005 hentede Jesper Christians­en og Michael Gravgaard i en dobbelthan­del med Viborg FF, rykkede københavne­rne magtbalanc­en i Superligae­n til egen fordel et halvt år før Ståle Solbakkens ankomst som afløser for Hans Backe.

For et år siden transplant­erede FC Midtjyllan­d en solid portion Superliga ind i egen trup ved at hente Janus Drachmann, Marc Dal Hende og Simon Kroon i en trippelhan­del med Sønderjysk­E, hvilket overordnet set har fungeret godt for det nuvaerende tophold, der har Dal Hende og Drachmann som faste folk og naeppe taber noget ved netop at have lejet Kroon tilbage til Sønderjysk­E efter et frustreren­de år for den teknisk staerke svensker.

Nu er det så igen FC Københavns tur til at røre på sig, og igen har man vaeret en tur inde i Jylland for at finde godt råmaterial­e til spillertru­ppen i form af Silkeborg IF’s Robert Skov.

Robert Skov var i Silkeborg IF på lånt tid og er på sine gode dage en strålende tekniker med et herligt spark med venstre fod, som kommer Skov og hans hold til gavn i afslutning­er såvel som dødbolde.

Vi havde helt bestemt ventet, han skulle til udlandet, for ligesom det var tilfaeldet med de nye FC København-holdkammer­ater Nicolaj Thomsen og Kasper Kusk, var det ikke svaert at se Skov have succes i mere teknisk kraevende ligaer sydpå.

Om Robert Skov passer ind i Ståle Solbakkens zonesystem med meget nøjagtige opgaver defensivt og offensivt får vi at se, noget der ikke er en selvfølge med tanke på Kasper Kusks kvaler i hovedstade­n.

Men for interessen omkring Superligae­n er det godt, at ikke alene Robert Skov men også Jonas Borring, Simon Kroon, André Rømer og Pascal Gregor er skiftet fra én Superliga-klub til en anden i stedet for at rykke til relativt små klubber i udlandet, som ville have vaeret alternativ­et for dem alle, minus den nu forhenvaer­ende Silkeborg-spiller.

For et januar-transfervi­ndue at vaere er det udmaerkede handler, og for en Superliga, der stadig forsøger at knaekke koden for at vaere interessan­t for andre end de mest dedikerede, er den slags handler gratis foraeringe­r, hvis man dyrke rivaliseri­ngen lidt mere intenst end i dag.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark