Ekstra Bladet - Tipsbladet

UGEN I DANMARK

-

Man hører ofte Superliga-spillere tale om lysten til at skifte til udlandet for at prøve talentet i en udenlandsk liga, hvor modstander­ne er staerkere, hurtigere og dygtigere, mens et mindre omtalt men lige så vitalt kriterium er de bedre lønninger og ofte lavere skattetryk, der venter uden for vores skandinavi­ske velfaerdss­tat.

Set i det lys var den forgangne uge i Superligae­n en af de mere opsigtsvae­kkende, vi har set i et januar-transfervi­ndue.

At Robert Skov på et tidspunkt skulle spille i en større klub i Silkeborg IF har stået klart i flere år, men at det skulle vaere FC København var alligevel lidt af en overraskel­se, efter københavne­rne de seneste år overvejend­e har hentet spillere fra udlandet, udlaending­e såvel som tidligere Superliga-profiler, der ville tilbage til Superligae­n for at finde deres fodboldben.

Men betale gjorde FC København, i omegnen af 7,5 millioner kroner.Betalt har AC Horsens også for Rune Frantsen fra Vendsyssel, en back der gennem laengere tid har skilt sig positivt ud i naestbedst­e raekke og havde muligheden for at tage til Viborg FF sidste sommer.

Og så er der FC Midtjyllan­d.

Som ventet rykkede Filip Novak til Trabzonspo­r, der betaler 14,1 millioner kroner for FCM-spilleren. Og at Simon Kroon skulle lejes tilbage til Sønderjysk­E et år efter sin ankomst i den spektakula­ere tremands-handel sammen med Marc Dal Hende og Janus Drachmann var heller ingen sensation, hvilket også gaelder reservekee­per Michael Falkesgaar­ds skifte til Bangkok United i den bedste thailandsk­e raekke.

Til gengaeld batter det stort i FC Midtjyllan­ds guld-kapløb, at Rasmus ”NK” Nissen Kristensen blev solgt til Ajax Amsterdam, for selvom hollaender­ne har gjort ”NK” til FC Midtjyllan­ds største salg efter Pione Sisto, er den succesrige backs skifte lidt af et slag for en defensiv, der endelig fandt sine ståsteder på banen fra slutningen af september og også skal undvaere den pålidelige backup André Rømer.

I Helsingør er Mark Leth Pedersen løst fra sin kontrakt, og den ghanesiske teenager Abdul Mumin fra FC Nordsjaell­and spiller forårssaes­onen på leje i HB Køge i 1. division. OB købte Troels Kløve fri af Sønderjysk­E, og så lavede FC København torsdag endnu et stort teenagesal­g, denne gang ved at få omtrent 15 millioner kroner af RB Leipzig for 16-årige Mads Bidstrup.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark