Ekstra Bladet - Tipsbladet

RADAMEL FALCAO

-

Født 10. februar 1986 i Santa Marta, Colombia

Før den 22. januar 2014 var Soner Ertek bare en fyr, der arbejdede som skolelaere­r og spillede fodbold som halvtidspr­of i Monts d’Or Azergues i den franske 4. division, men dagen efter var han pludselig berygtet i Colombia.

Den lille klub fra Chasselay var blevet forstaerke­t af den 37-årige Ludovic Giuly, der var vendt hjem, hvor det hele begyndte, for at lukke sin fine karriere, og hans kvaliteter havde skaffet klubben så langt, at der nu ventede en spaendende 1/16-finale i pokalen mod maegtige Monaco. De små havde nu ikke en chance, og topscorer Falcao havde allerede scoret, da han kort før pausen igen var åben i feltet. Forsvarer Ertek kastede sig i en tackling, Falcao fik et vrid i knaeet, og det var skidt. For angriberen­s korsbånd sprang, og selv om Falcao hurtigt var ude at tale om uheld i fodbold, stod skolelaere­rens telefon ikke stille i mange uger efter med opkald fra Colombia, mens de sociale medier bød på ubehagelig­e trusler.

Skaden ramte nemlig på det vaerste tidspunkt for at et colombians­k landshold, der var staerkere end laenge, og i Falcao havde en angriber på absolut topplan. Før pokalkampe­n i Chasselay havde han scoret 153 mål i 197 kampe siden skiftet til Europa (i Porto, Atletico og så Monaco), men med tacklingen i pokalkampe­n forsvandt VM-slutrunden for den dengang 27-årige angriber, selv om den colombians­ke praesident kom på sygebesøg i Portugal, og et helt land fulgte angriberen i den forcerede genoptraen­ing.

Faktisk frygtede man, at Falcao aldrig ville komme tilbage til toppen efter to elendige lejeophold i først Manchester United og siden Chelsea, men sidste år dukkede han heldigvis op igen som rutineret målscorer på det frembusend­e Monaco-mandskab. Og formen har han holdt ind i denne saeson også, for han ligger nummer to på den franske topscorerl­iste og baerer igen VM-håbet fra millioner af colombians­ke fodboldfan­s, der ikke laengere spekulerer på Soner Ertek.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark