Ekstra Bladet - Tipsbladet

FRA STORE SEJRE TIL TUNGE TAB

-

For Chelsea-manager Antonio Conte er sejren altid det vigtigste. Det fylder så meget i hans liv, at hans datter blev døbt Vittoria (sejr på italiensk), for som han har sagt, så ”kan jeg godt lide navnet, og jeg kan godt lide dets betydning.” Han har også fortalt, at han har svaert ved at sove før en kamp, fordi tankerne fylder så meget, og hvis kampen bliver tabt, er det helt sikkert, at den 48-årige Conte ikke får meget søvn natten efter.

Så der var ikke noget at sige til, at Chelsea-manageren så traet ud på sidelinjen mandag aften i udekampen mod Watford, for onsdag aften tabte hans forsvarend­e mesterhold sensatione­lt med hele 0-3 hjemme til Bournemout­h, før det gik lige så galt på Vicarage Road, hvor hjemmehold­et vandt 4-1 efter at have spillet en time med en mand i overtal.

Siden årsskiftet er Chelsea røget ud af Liga Cuppen efter semifinale­tab til Arsenal, mens det paene hul ned til femteplads­en i Premier League nu også er blevet lukket, for i 2018 har Contes Chelsea kun vundet to af 10 kampe, mens manageren er kommet under større og større pres, og spanske medier i denne uge har kunnet fortaelle, at Luis Enrique er kørt i stilling til det chefjob, der måske snart bliver ledigt på Stamford Bridge.

Sidste år tog Conte ellers Premier League med storm og løftede Chelsea fra den afsluttend­e nedtur under Mourinho op til et meget flot mesterskab med taktisk klogskab, hårdt arbejde og spillerne bag ham i den daglige dont, der altid traekker taender ud, når det er Antonio Conte, der står for traeningen.

”Når man er faerdig med traeningen, er man død. Ikke traet. Død. Man kan kun holde til det, fordi man tror på det, han gør,” sagde forsvarere­n Giorgio Chiellini til Daily Mail i denne uge om tiden under Conte som først Juventus-traener og siden italiensk landstraen­er.

Men i det engelske stilles der nu spørgsmål til, om Chelsea-manageren har kørt sine spillere for hårdt i en saeson, der modsat sidst havde europaeisk­e kampe på programmet. Holdet har i hvert fald haft flere fiberskade­r end normalt, og Conte tog da også konsekvens­en af at se sine traette spillere mod Watford mandag aften, for han gav dem simpelt hen tre uhørte og uventede fridage.

Om han har mistet spillernes opbakning er uvist. De mere sensations­lystne medier siger ”ja” (Daily Mail), mens de mere velovervej­ede (The Times) siger ”vist ikke,” men resultater­ne har i hvert fald ikke vaeret der i 2018. Og så er der til gengaeld ikke megen tvivl om, at Conte har haft det svaert med ledelsen og ikke mindst de spillerhan­dler, der er foretaget.

Efter mesterskab­et blev vundet sidste maj, forsøgte italienere­n ifølge The Times at få større indflydels­e på transferar­bejdet i Chelsea, hvilket ikke var et populaert traek i klubben, og som han heller ikke fik held med. Til gengaeld sendte han en sms til topscorer Diego Costa om, at angriberen ikke var en del af denne saesons planer, hvilket var ret uoverlagt, da Chelsea sagtens kunne have brugt ham, og Atletico Madrid fik ham tilbage uden den store budkrig.

Desuden ville Conte i sommer meget gerne have haft den italienske landsholds­stopper Leonardo Bonucci til London og var langt fra tilfreds med at få Antonio Rüdiger i stedet, mens salget af Nemanja Matic til Manchester United, som Conte var imod, og tilgangen af Tiémoué Bakayoko har vist sig at vaere et meget dårligt bytte.

Ifølge The Times er stemningen så dårlig mellem klubledels­en og manageren, at hans assistent, den tidligere målmand i Chelsea Carlo Cudicini, står for forbindels­en mellem de to parter, så der er ikke noget at sige til, at Antonio Conte er en presset mand. Italienere­n har dog ikke umiddelbar­t taenkt sig at kaste håndklaede­t i ringen:

”Jeg er ikke bekymret for mit job. Jeg arbejder hver dag, og jeg giver 120 procent. OK? Hvis det ikke er nok, er det OK. Så må klubben tage en anden beslutning, men jeg er ikke bekymret.”

”Vi må løse vores problemer med hårdt arbejde. Man vinder ikke med undskyldni­nger. I mit liv er det vigtigt at vaere en vinder, og jeg er en vinder. Lige nu er det svaert at vende situatione­n til noget positivt, men jeg kan love, at jeg arbejder for at aendre det,” sagde Conte efter nederlaget til Watford, mens han trods de kampberedt­e ord så meget traet ud.

Men det han elsker aller mest har jo heller ikke vaeret en fast del af fodboldliv­et i den seneste tid, for sejrene har manglet.

 ??  ?? Conte på baenken i Watford Foto: Marc Aspland/Ritzau Scanpix
Conte på baenken i Watford Foto: Marc Aspland/Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark