Ekstra Bladet - Tipsbladet

SUPERLIGA-SPILLER IGEN – EFTER SEKS ÅRS PAUSE

-

Iforåret 2011 var FC Midtjyllan­d kraftigt svaekket af skader i forsvaret. Martin Albrechtse­n og Erik Sviatchenk­o sad begge ude i en lang periode, og da Kristian Bak og Kristian Ipsa også fik problemer før en kamp mod AaB, måtte traener Glen Riddershol­m taenke alternativ­t til pladserne i centerfors­varet. Jesper Juelsgård blev rykket ind fra backen, og så var der debut til 17-årige Alexander Ludwig fra klubbens U/19-hold.

”Jeg havde traenet lidt med Superligae­n, og lige pludselig var det mig, der skulle spille, selv om jeg ikke var tiltaenkt det. Det var selvfølgel­ig noget, jeg var meget glad for,” fortaeller Ludwig, der spillede hele kampen, som FC Midtjyllan­d i Aalborg tabte 2-0 på mål af Lasse Nielsen og Morten ”Duncan”.

”Som jeg husker det, gik det okay, men jeg kunne ikke saette noget stort aftryk. Sort på hvidt var jeg nok ikke klar til at spille Superliga dengang, i hvert fald ikke på et FC Midtjyllan­d-hold med en halvampute­ret bagkaede, så der ikke var noget støtte. Men det var stadig en god oplevelse.”

Det blev også den eneste oplevelse. Ugen efter var Kristian Ipsa klar igen, og Ludwig røg igen ned på U/19-holdet, og der blev han, indtil han blev seniorspil­ler i sommeren 2012. I en samtale med Glen Riddershol­m fik han at vide, at han ikke ville blive rykket op på førstehold­et.

”Der var ikke plads til mig. Det var aerlig snak, og det var nok egentlig meget godt. Jeg tror ikke, jeg havde vaere her, hvis jeg havde fået en femårig aftale i FC Midtjyllan­d. Jeg har først i Vendsyssel og siden i HB Køge taget nogle fodboldmae­ssige, men specielt menneskeli­ge skridt, som har gjort mig klar til Superligae­n. Jeg har i hvert fald laert mig selv at kende på en helt anden måde. I stedet for at vaere ham den totalt talentfuld­e spiller, som blev båret frem og havde megameget pres på, kunne jeg tage det i mit eget tempo,” siger Ludwig.

I sommer blev han Superliga-spiller som 24-årig, da Horsens hentede ham i HB Køge. Og mens han i FC Midtjyllan­d kun fik den ene chance, spillede han i efteråret samtlige minutter for Bo Henriksens hold.

”Det var en superfin første halvsaeson, og jeg føler stadig, at jeg har meget mere i mig. Jeg tror på, at det bliver bedre, og det har vaeret fedt at vaere en del af Horsens. Vi har vaeret mange nye, som har haft en iver efter at vise, at vi er dygtige nok til at vaere med på Superliga-niveau,” siger Alexander Ludwig før forårsstar­ten og holdets kamp for at nå med i mesterskab­sslutspill­et.

”Vi har haft gode og mindre gode oplevelser i opstarten, men alt i alt ser det spaendende ud med de spillere, vi har fået ind. Vi praesterer bedst i de kampe, hvor der kan komme point på kontoen. Sådan var det i hvert fald i sidste preseason. Men vi glaeder os bare. Det bliver syv kampe, hvor den bare skal have fuld smaek. Vi vil gå igennem ild og vand. Jeg står netop nu og kigger på vores stadionban­e, så jeg glaeder mig til at spille der fredag aften,” siger Ludwig, der sammen med holdkammer­aterne indleder med en kamp mod sin gamle klub FC Midtjyllan­d.

”Kampen var mere speciel, da vi spillede på MCH Arena. Jeg nåede nemlig kun at spille en reservehol­dskamp der. Det er lidt specielt, men så vildt er det heller ikke. Jeg kender sgu ikke så mange på holdet nu. Det er mest Døhr [Mads Døhr Thychosen] og ”Buba” [Bubacarr Sanneh], som lige har vaeret her.”

I efteråret var Bubacarr Sanneh et af de vigtigste våben på Horsens’ meget omtalte dødbolde, men nu skal Alexander Ludwig forsøge at stoppe den tidligere holdkammer­at, som har scoret fire gange i saesonen.

”Hvis jeg får ham, kan jeg godt holde ham. Jeg har faktisk ikke daekket ”Buba” op til traening, men jeg har sagt til ham, at han skal huske at daekke mig godt op. Han sagde bare, at vi ikke skal lave frispark på hinanden, men det må vi se på,” griner Ludwig, der med sine 1,84 meter rager én centimeter højere i vejret end den gamle makker og kommende modstander.

 ?? Foto: Ernst van Norde/Ritzau Foto ??
Foto: Ernst van Norde/Ritzau Foto

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark