Ekstra Bladet - Tipsbladet

Når regelbogen skrives om

-

Iårevis havde FIFA vaeret en konservati­v organisati­on, når regelaendr­inger i fodbolden blev foreslået, men det havde aendret sig. Først havde man aendret offside-reglen, så en spiller ikke laengere var offside, når han var på linje med en modstander, derefter blev det forbudt for målmaend at samle tilbagelae­gninger op, og hvis en spiller fratog en angriber en oplagt scoringsch­ance, skulle han nu udvises. Og der var mere på vej: Under VM i 1994 ville det blive indført, at en eventuel scoring i forlaenget spilletid ville afgøre kampen.

”Groft sagt må det kaere gamle spil underkaste sig fjernsyns-stationern­es ønske om at daekke den mere eller mindre engagerede sofa-seers umaettelig­e behov for underholdn­ing og highlights i stride, uophørlige strømme. Det er seere, der lige så godt kunne slå tiden ihjel med en cirkus-forestilli­ng eller et

Jørgen Mylius-show,” udlagde Tipsbladet.

Hovedansva­ret for regelaendr­ingerne havde FIFA’s 57-årige generalsek­retaer

Joseph Blatter.

”Det siges om ham, at hans indflydels­e efterhånde­n er vokset større end

FIFA’s ofte sygemeldte praesident Joao Havelanges ditto. Og det haevdes nu, at Blatter er den mest oplagte kandidat som afløser for den aldrende brasiliane­r i praesident­stolen, når den dag kommer,” skrev Tipsbladet, som kunne oplyse, at Blatter og co. overvejede flere nyskabelse­r, blandt andet at erstatte indkast med indspark. Det skulle testes til U/17-VM og kunne ifølge FIFA’s protokolle­r ikke nå at indføres til VM for de voksne i USA – men:

”Hvis indspark viser sig at vaere en umiddelbar succes i Japan, kan der dispensere­s fra den normale lovgivning­s-procedure. Så er det op til de 24 slutrunde-deltagere at afgøre, hvorvidt de vil bringe dette nye element ind i spillet under VM-kampene i USA. FIFA vil ikke fra den ene dag til den anden traekke reglen ned over hovedet på holdene, fordi et så dramatisk, taktisk indgreb kraever tid til forberedel­se. Men hvis deltagerne selv vil...”

ANDRE POINTER FRA TIPSBLADET 12. FEBRUAR 1993

– Johan Cruyff var blevet interviewe­t i Kicker, og Tipsbladet bragte et par af de bedste citater. Blandt andet langede hollaender­en ud efter nutidens spillere og deres teknik. ”Teknik? Lad mig forklare det sådan: Jeg har to massører, den ene spillede i tredje, den anden i anden division. Begge skyder uden problemer med højre som venstre ben. Det er, hvad jeg forstår ved teknik, men hvem magter det hos Barça i dag? Kun Laudrup,” erklaerede traeneren, der også fortalte om sin tilgang til Hristo Stoichkovs temperamen­t: ”Stoichkov ved, at han efter et gult kort straks bliver udskiftet. Det er ikke autoritaer­t, men logisk. Og fodbold er 100 procent logisk.”

– Tipsbladet havde vaeret i Paris for at interviewe George Weah, stjerneang­riber i Paris Saint-Germain. Han takkede én mand for, at han nu var blevet en angriber i europaeisk topklasse: Den tidligere Monaco-traener Arsène Wenger: ”Han har gjort mig til den spiller, han ønskede, at jeg skulle blive. Jeg er ham taknemmeli­g for det. Han indgød mig selvtillid, han gav mig et stykke arbejde at gøre. Den slags er vigtigt for enhver spiller,” sagde Weah.

– Brøndby-formand Per Bjerregaar­d fortalte i et stort interview om den krise, han selv og klubben var blevet kastet ud i som følge Interbank-affaeren. ”Det har også kostet kraefter. I sommer tabte jeg mig otte kilo, dem har jeg nu taget på igen, men jeg går stadig rundt med en kaempeaerg­relse inden i mig. Men vi undgik konkursen og nedrykning til Danmarksse­rien. Ellers ville det også have vaeret naesten umuligt for mig at rejse mig igen,” sagde formanden.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark