Ekstra Bladet - Tipsbladet

DEN NY KONTRAKT

-

Islutninge­n af januar forlaenged­e Jess Thorup kontrakten med FC Midtjyllan­d, så han nu har udløb i klubben i sommeren 2021 i stedet for sommeren 2018. Det var ikke sådan, store dele af omverdenen så fremtiden på posten i FC Midtjyllan­d, da holdet i foråret 2017 tabte en afgørende hjemmekamp til Lyngby og måtte i playoff for at komme i Europa, men ifølge Jess Thorup har der ikke vaeret naer den uro i klubben, omverdenen i perioder har lagt op til.

”Vi tabte den første i Brøndby, vi tabte i Helsingør, hvor spillet var en katastrofe, og vi tabte til FC København i Parken. De fleste kan tabe i Brøndby og Parken. Alligevel begynder nogle at mumle efter de nederlag. Sådan bliver man målt i en topklub som FC Midtjyllan­d,” siger Thorup.

”Hver gang, jeg snakker med folk om det, siger de, at jeg også har vaeret igennem svaere perioder. Sådan har jeg ikke oplevet det. Jeg er bevidst om, jeg som traener bliver målt og vejet på resultater. Men mit job har også vaeret at arbejde mere langsigtet. Det bliver øjebliksbi­lleder i pressen og blandt nogle fans, og det er fair nok at skulle saelge aviser. Men de spekulatio­ner eller øjebliksbi­lleder skal jeg nogle gange også se forbi. Jeg har haft fantastisk opbakning fra Claus [Steinlein], Svend [Graversen], [Rasmus] Ankersen og Matthew [Benham]. Det vigtigste for mig er at arbejde i dagligdage­n uden at se mig over skulderen. Skal jeg først til det, flytter mit fokus sig vaek fra det vigtige arbejde. Jeg har ikke haft den fornemmels­e og følelse i mit arbejde, at der var problemer,” siger Jess Thorup.

”Jeg er glad og stolt over kontrakten. Det vidner om, at der er tro på det arbejde, vi har udført. For mig og klubben var det vigtigste at vaere enige om det, der ligger i fremtiden. Både på kort sigt i det første halve år, men lige så vigtigt i de naeste to-tre år, hvor vi skal have et nyt hold, nye unge op på førstehold­et. Vi skulle se et nyt projekt sammen, og det kunne vi. Jeg er fantastisk glad for min hverdag her i klubben, og jeg har et godt team omkring mig. Så jeg har ikke sonderet terraenet, da kontraktud­løb begyndte at naerme sig. FC Midtjyllan­d har vaeret mit fokus 100 procent,” siger Jess Thorup.

Efterårets skifte til et tremandsfo­rsvar har fået megen opmaerksom­hed og frigav offensiv energi på holdet, der efter et indledende 3-4 nederlag i Parken fik 34 point i de efterfølge­nde 12 Superliga-kampe. Men det er ikke den eneste gang, der er aendret taktik og stil, påpeger Jess Thorup.

”Vi er ikke bange for det nye, for et nyt system og at prøve noget anderledes. I FC Midtjyllan­d havde man spillet 4-1-4-1, indtil jeg kom ind og begyndte at forsøge med to deciderede angribere. Jeg synes, vi har flyttet os på mange parametre,” siger Jess Thorup, der giver trup og traenere kredit for det vellykkede systemskif­te i efteråret.

”I traenertea­met kan vi tage en del af kreditten for den nye formation, men vi skal også give den største kredit til spillertru­ppen. De skulle vaere åbne og modtagelig­e, og på kort tid se det fede i det nye system, både for den enkelte spiller og for holdet. Og det gjorde de, også efter vi kom bagud 0-2 i Parken og folk [Tipsbladet­s chefredakt­ør var en af dem] sagde, vi skulle skifte tilbage.”

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark