Ekstra Bladet - Tipsbladet

”SANTANDER KAN SPILLE MED ALLE”

-

Ipausen af ottendedel­sfinalen i DBU Pokalen mod Brøndby gav Ståle Solbakken debut til nyindkøbte Viktor Fischer. Med Fischers ankomst fra Mainz har Solbakken fået en ny kandidat til pladserne i angrebet, hvor Federico Santander inden sine skader var et sikkert kort i startopsti­llingen.

”Noget af det gode ved Santander er, at han kan spille sammen med mange forskellig­e typer, fordi han har flere forskellig­e kvaliteter. Han er både afslutter og bindeled. Han løber ikke så meget dybt, men ellers gør han det meste. Alle sagde jo, at det ikke ville komme til at fungere med Santander og Cornelius sammen, fordi de var for ens. Men det gjorde det,” siger Solbakken, der alligevel godt kan forstå, at Santander selv føler, at han i sin FCK-tid har haft det bedste makkerskab med Nicolai Jørgensen.

”Det klikkede for dem til sidst. Federico taenker meget fodbold, mens Nicolai var kunstneren. Vi kaempede laenge med at få Nicolai til at vaere taet nok på Santander, men det lykkedes først for alvor til sidst. Nicolai er en type, der gerne vil blande sig i det hele. Lagde vi ham på kanten, blandede han sig centralt. Lagde vi ham i angrebet, søgte han ud på kanten,” siger Solbakken.

Blandt FCK-fans er der nu store forventnin­ger til et angreb med Santander og Fischer, der vil vaere den klassiske kombinatio­n med en stor og fysisk staerk angriber i selskab med en lille og bevaegelig type.

”Nu skal Viktor først spille sig på holdet. Han er bedst, når han er retvendt, men mod Brøndby kom han nogle gange til at placere sig for langt vaek fra målet og kom dermed til at isolere Pavlović. Vi så også Santander fungere godt sammen med Pieros Sotiriou i de sidste kampe i efteråret, så der er flere muligheder,” siger Solbakken, der noterer, at Santander i sit tredje år i klubben har opbygget så stor en status, at han nu er at regne blandt holdets ledere.

”Han snakker ikke så godt engelsk, men han forstår alt. Og han kommuniker­er meget, også med sit kropssprog. Han har vaeret nem at integrere,” siger Solbakken, der peger på, at den vellykkede integratio­n også kan have betydning i forhold til, hvor laenge FCK kan holde på paraguayer­en.

”Jeg tror faktisk, han selv er usikker på, hvad der skal ske. Han og hans familie trives godt her, det er der ingen tvivl om. Og han er en type, hvor det betyder meget, at familien trives. Så egentlig tror jeg, at han er åben over for at blive. Men vi har en løbende dialog, og i første omgang skal vi have ham i gang efter skaden,” siger Ståle Solbakken. (glin)

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark