Ekstra Bladet - Tipsbladet

MANCHESTER C

-

CHAMPIONS LEAGUE-RESULTATER: Semifinali­st i 2016

MANAGER: Pep Guardiola

Vinder i 2009 og 2011

Semifinali­st i 2010, 2012, 2014, 2015 og 2016

UDLAENDING­E I IDEALTRUP:

15 ud af 18 – 83,3 procent

- engelske spillere: Kyle Walker, John Stones, Raheem Sterling

KLUBEJER: Abu Dhabi United Group (Abu Dhabi)

PLACERING PÅ DELOITTES RICH LIST: Nummer 5 - omsaetning 3,93 milliarder kroner

VURDERING:

Spiller 1/8-finale mod Basel, først ude den 13. februar med returkamp på Etihad den 7. marts.

Når man nu som gruppevind­er kunne have vaeret så uheldig at løbe ind i Real Madrid, Bayern München eller Juventus, så var Basel den optimale lodtraekni­ng for Manchester City – også selv om de staerke schweizere har drillet engelske hold tidligere. I 2011 vandt de således hjemme over Manchester United og stoppede Sir Alex’ mandskab fra at gå videre fra gruppen, i foråret 2013 slog de Tottenham ud af kvartfinal­erne i Europa League, i efteråret 2013 vandt de både ude og hjemme over Chelsea, mens de i det seneste gruppespil igen slog Manchester United hjemme på St. Jakobs.

Men Pep Guardiolas Manchester City er en helt anden størrelse i denne saeson, for man har ikke kun rekordinve­steret 3,7 milliarder kroner i nye spillere, siden catalanere­n kom til Manchester for fire transfervi­nduer siden, Guardiola har også bygget et meget staerkt mandskab, der aktuelt har et uhørt hul på 13 point ned til den naermeste mesterskab­sudfordrer i Premier League. Så de to kampe mod Basel ligner et skridt på vejen for en klub, der har vundet to mesterskab­er siden Abu Dhabi-overtagels­en i 2008, men meget gerne vil til tops i Europa også, hvilket Guardiola heller ikke har vaeret siden den suveraene sejr over Manchester United med Barcelona på Wembley i 2011.

”Vi må have respekt for Basel, og vi bliver nødt til at vaere forsigtige. Vi skal vaere klar til at spille mod dem og til at gøre vores bedste, for vi vil selvfølgel­ig gerne nå så langt som muligt i denne turnering,” sagde Citys sportschef Txiki Begiristai­n efter lodtraekni­ngen.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark