Ekstra Bladet - Tipsbladet

LIVERPOOL

-

CHAMPIONS LEAGUE-RESULTATER: Vinder i 2005

Finalist i 2007 Semifinali­st i 2008

MANAGER: Jürgen Klopp Finalist i 2013

UDLAENDING­E I IDEALTRUP:

11 ud af 18 – 61,1 procent

- britiske spillere: Joe Gomez, Andrew Robertson, Trent Alexander-Arnold, Jordan Henderson, James Milner, Adam Lallana, Alex Oxlade-Chamberlai­n

KLUBEJER: Fenway Sports Group (USA) Placering på Deloittes Rich List: Nummer 9 - omsaetning 3,16 milliarder kroner

VURDERING:

Spiller 1/8-finale mod Porto, først ude den 14. februar med returkamp på Anfield den 6. marts.

Med 23 scorede mål i seks gruppekamp­e var kun titel-aspiranter­ne fra Paris Saint-Germain mere målfarlige, men samtidig vandt Jürgen Klopps mandskab kun tre af de seks kampe, mens 7-0 sejrene i slovenske Maribor og hjemme i den sidste kamp mod Spartak Moskva til gengaeld skaeppede godt i målregnska­bet.

”Liverpool mangler stadig den store test. De har slået de her mindre hold, men de har ikke slået nogen, der betyder noget for alvor endnu,” sagde ITV-ekspert og tidligere Manchester United-anfører Roy Keane om bedriften med ord, der ikke vakte speciel jubel på Merseyside.

Om Porto så er den store test, som Keane efterspurg­te, og som klubbens gamle midtbanema­nd Xabi Alonso trak op ad lodtraekni­ngsbowlen, er nok spørgsmåle­t, for Liverpol må siges at vaere ret store favoritter mod et hold, der godt nok er ubesejrede hjemme i den portugisis­ke liga, men sluttede efter Besiktas i deres Champions League-gruppe.

Liverpools forsvar er styrket af rekordindk­øbte Virgil van Dijk fra Southampto­n, mens man modsat kan savne Philippe Coutinhos kreative tanker oppe foran, hvis portugiser­ne stiller sig dybt på Anfield. I Mohamed Salah har man dog en af Europas bedste spillere i denne saeson, så alt andet end en plads til Liverpool i deres første kvartfinal­e siden 2009 vil vaere en overraskel­se, selv om der skal passes på Vincent Aboubakar og lukkes af i den første kamp på Estadio do Dragao.

”De kom videre fra en svaer gruppe og holdt Leipzig, et rigtig staerkt hold, bag sig. Det bliver interessan­t. Men det er godt, at vi har den første kamp i Porto, for vejret er bedre der i februar,” sagde Jürgen Klopp ifølge Liverpool Echo.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark