Ekstra Bladet - Tipsbladet

VEJEN TIL RUSLAND

-

På forhånd var VM-forventnin­gerne ikke store, for Sverige havde skuffet ved EM, hvor Erik Hamnréns udvalgte kun havde hentet ét point i gruppe med Irland, Italien og Belgien, mens man nu var kommet i kvalifikat­ionsgruppe med både Frankrig og Holland. Desuden havde man sagt farvel til store profiler som målmand Andreas Isaksson, midtbanema­nd Kim Källström og selvfølgel­ig den historiske topscorer Zlatan Ibrahimovi­c, der kom på måltavlen 62 gange for ”blågult.”

Men trods afskeden med de tres kvaliteter og 380 landskampe til sammen var stemningen god under den nye og afslappede landstraen­er Janne Andersson, og efter tre runder af VM-kvalifikat­ionen havde Sverige syv point efter en heldig 1-1 hjemme mod Holland og 3-0 over Bulgarien samme steds. Så tabte man godt nok i Frankrig, men sommeren 2017 var alligevel fuld af VM-optimisme, da franskmaen­dene i juni blev besejret 2-1 i Solna efter en stor fejl i det 94. minut af Hugo Lloris.

Og selv om svenskerne siden tabte dumt i Bulgarien, så holdt de sig foran de hakkende hollaender­e med store sejre over Hviderusla­nd og Luxembourg (samlet 12-0), så Holland skulle vinde den sidste kamp i Amsterdam med 7-0 over Sverige for at overhale svenskerne og nå andenplads­en efter Frankrig.

Det gjorde de ikke. Kampen sluttede 2-0, og så var Sverige klar til playoff-kampene mod Italien, som man ikke havde besejret i en turnerings­kamp i 30 år, men som man alligevel overvandt med samlet 1-0, som man kan laese mere om her ved siden af.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark