Ekstra Bladet - Tipsbladet

EMIL FORSBERG

-

Født 23. oktober 1991 i Sundsvall, Sverige

Efter et årti, hvor der ikke har vaeret nogen diskussion om, at Zlatan Ibrahimovi­c var Årets Spiller i svensk fodbold, blev spørgsmåle­t faktisk debatteret denne gang, før Andreas Granqvist fik haederen. For Emil Forsberg havde også haft et rigtig godt fodboldår.

Yussuf Poulsens spilstyren­de og kreative holdkammer­at i Leipzig var nemlig blevet rangeret som Bundesliga­ens femtebedst­e spiller af Kicker i 2016/17-saesonen, efter han havde scoret otte og lagt op til hele 22 mål i 30 ligakampe, hvilket også gav ham en plads på Saesonens Hold i den tyske liga efter afstemning blandt syv millioner fans.

Men prisen gik til Granqvist, og den seks år yngre Forsberg skal nok også få sin haeder med tiden, for nu er det ham, der styrer det offensive på det svenske landshold med sit lette løb og sit fornemme blik for spillet.

Han har vaeret fast mand på landsholde­t siden 2015, samtidig med han byttede en nøglerolle for de dobbelte svenske mestre fra Malmö FF ud med RB Leipzig, og han scorede sit første mål for Sverige i playoff-kampene mod Danmark før EM for godt to år siden. Han var fast mand ved EM i Frankrig og scorede paent med mål i VM-kvalifikat­ionen, så man forstår, at svenskerne har åndet lettet op i disse dage, for det lader til, at Forsberg er ved at få styr på den mavemuskel­skade, der har holdt ham ude i et par måneder.

For ham ville Sverige ikke kunne undvaere, hvis de skal have en chance for at gå videre fra VM-gruppen foran Mexico og Sydkorea.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark