Ekstra Bladet - Tipsbladet

FORMSTAERK­E WALISERE BOMBER MOD BURNLEY

-

FREDAG KL. 19.00 AC Horsens - FC Midtjyllan­d, Paul Onuachu scorer 2,15 @ DANSKE SPIL

De fleste skriverier om FC Midtjyllan­d har naturligt nok omhandlet Rasmus Nissen og isaer Alexander Sørloth, som har sikret et stort plus på midtjydern­es bundlinje. Pessimiste­r mener, at Ulvene samtidig har solgt mesterskab­schancen, mens optimister kan skrue tiden 10 år tilbage til dengang, hvor AaB solgte Rade Prica til Sunderland i januar for at vinde mesterskab­et uden topscorere­n fem måneder senere.

FC Midtjyllan­d råder fortsat over en yderst kompetent trup, og salget af Alexander Sørloth giver i første omgang mere plads og opmaerksom­hed til Paul Onuachu, der står langt fremme i køen til at blive det naeste spektakula­ere salg fra Heden.

23-årige Onuachu har scoret otte mål i denne saesons 16 kampe, og dermed står nigerianer­en noteret for 25 scoringer i løbet af denne og sidste saeson.

201 centimeter høje Paul Onuachu har spillet mod AC Horsens tre gange, hvilket har givet tre sejre og en målscore på 14-5. Lige så bemaerkels­esvaerdigt er det, at Onuachu selv har scoret fire mål i de tre kampe mod Den Gule Fare.

Det skyldes måske, at AC Horsens har vaeret lidt for gavmilde i forsvaret, hvor kun to hold har tilladt flere afslutning­er imod sig end Bo Henriksens hold. Jesse Joronen har ofte reddet AC Horsens, men selv den kommende FCK-keeper har altså måttet straekke våben i flere tilfaelde, når modstander­en har vaeret FC Midtjyllan­d og Paul Onuachu.

AC Horsens har endvidere svaekket defensiven i løbet af vinterpaus­en ved at saelge Bubacarr Sanneh til netop FC Midtjyllan­d, og det mindsker bestemt ikke chancerne for den femte scoring fra Onuachu i bare fire forsøg mod de gulklaedte østjyder.

LØRDAG KL. 13.30 Tottenham - Arsenal, 1 2,07 @ NORDICBET

Tottenham fulgte den imponerend­e 2-0-sejr over Manchester United op med et medrivende drama mod Liverpool, hvor Harry Kane sikrede gaesterne 2-2 på et straffespa­rk dybt inde i dommerens tillaegsti­d. Topkampene får simpelthen det bedste frem i Tottenham, som står med 6-1-1 efter otte kampe mod de andre hold fra top 6 på hjemmebane i denne og forrige saeson.

Arsenal tankede selvtillid med 5-1-sejren over Everton, som aldrig fik et ben til jorden mod det velspillen­de hjemmehold. Det var Arsenal, når Arsenal er bedst, men det har holdet bare vaeret alt for sjaeldent i denne saeson. Og bortset fra 5-2-sejren i den omvendte kamp mod Everton har Arsenal ikke strålet på udebane i denne saeson, hvor The Gunners er det suveraent dårligste tophold på fremmede baner med 3-4-6.

Arsenal spillede 1-1 på Old Trafford, men tabte de øvrige udekampe mod top 6-holdene i sidste saeson. Den tendens er ikke blevet forbedret i 2017/18, hvor Arsenal har tabt udekampe til både Liverpool (0-4) og Manchester City (1-3), mens 0-0-resultatet på Stamford Bridge har vaeret det eneste lyspunkt.

Det taler for Arsenal, at både Henrikh Mkhitaryan og Pierre Aubameyang har fået en løfterig start i klubben, mens Tottenham har slidt lidt på B-kaeden med en 2-0 sejr over Newport i FA Cuppen onsdag aften.

Argumenter­ne er dog ikke lige så hårdtslåen­de som Tottenham har vaeret velspillen­de i de sidste par kampe, og med en knivskarp Harry Kane på toppen har Spurs gode chancer for at hente den anden hjemmesejr over Arsenal i traek for første gang siden midten af 1990’erne.

LØRDAG KL. 16.00 Everton - Crystal Palace, X 3,25 @ NORDICBET

Everton tog en syngende lussing fra velspillen­de Arsenal, som med en 5-1-sejr i sidste runde sørgede for, at vi skal smide 40 kr. for at spille med i det, der er Everton-eksperimen­tets 27. runde. Overskudde­t ligger fortsat på den gode side af 1.000 kr., hvilket giver en ROI på 81 procent, efter indsatsen for denne runde er sat.

Kort om kampen skal siges, at Crystal Palace kan give debut til Alexander Sørloth, mens Wilfried Zaha til gengaeld er ude i et par måneder. Det sidste er lidt af en bet for Palace, der naesten optraeder som to forskellig­e hold i offensiven med og uden Zaha.

Det er på vidt forskellig vis både Evertons og Sørloths chance, men det betyder altså ikke noget for dette spil, som vanen tro saettes på X’et, der i denne runde belønnes med odds 3,25 hos NordicBet.

Regnskab for ”Everton-eksperimen­tet”: Indskud i denne runde: 40 kr. Samlet indskud: 1.250 kr.

Samlet gevinst: 2.268 kr.

Profit: 1.008 kr.

LØRDAG KL. 16.00 Swansea - Burnley, Swansea scorer i kampen 1,41 @ NORDICBET

Swansea har ikke tabt i de sidste seneste fire ligakampe, hvor waliserne har spillet 1-1 ude mod både Newcastle og Leicester, mens Liverpool og Arsenal er blevet besejret på Liberty Stadium.

I mellemtide­n er Burnley oppe på seks sejrsløse udekampe, selv om modstanden overvejend­e har vaeret fra tabellens nederste halvdel. Samlet set er Burnley oppe på ni kampe i traek uden sejre, mens holdet har lukket mål ind i syv af disse.

Swansea pudsede formen af tirsdag i FA Cuppen, hvor Notts County blev sendt hjem til League Two med et svidende nederlag på 1-8. Waliserne er derfor på 5-4-1 i alle kampe under Carlos Carvalhal, der i øvrigt har set sit hold score mål i 8 af 10 kampe som manager.

Burnley - som ikke har scoret i fire af de sidste seks udekampe - vil givet forsøge at holde Swansea fra fadet i et håb om, det raekker til det ene point. Hjemmehold­ets form gør dog, at det ligner en umulig opgave, så vi jagter mindst en enkelt Swansea-scoring til odds 1,41.

LØRDAG KL. 16.00 Silkeborg - AaB, X2 1,45 @ UNIBET

AaB har udviklet sig til et af Superligae­ns staerkeste hold defensivt med bare 10 mål indkassere­t efter åbent spil. Det forsvarsma­essige fokus har til gengaeld kostet i den anden ende af banen, hvor kun FC Helsingør har tilspillet sig faerre chancer end AaB, som har konvertere­t saesonens 65 skud på mål til sølle 18 scoringer.

Silkeborg har praesteret solidt på eget kunstgraes i denne saeson, hvilket ikke mindst skyldes en ambition om at vaere et pasningsst­aerkt og boldbesidd­ende hold. Taktikken har givet pote med forholdsvi­s mange skabe chancer, som Silkeborg dog ikke altid har formået at udnytte efter fortjenest­e. Desuden har defensiven virket alt for nem at ryste, hvilket 15 indkassere­de mål i 9 hjemmekamp­e vidner om.

Hjemmehold­ets ønske om at spille fodbold passer godt til AaB, som har det svaerere mod fysisk staerke og afventende hold. Samtidig har AaB forstaerke­t sig markant i januars transfervi­ndue med tilgangen af Kasper Kusk, som tilfører praecis den X faktor, holdet har savnet under Morten Wieghorst.

Kasper Kusk viste straks de gode takter i traeningsk­ampen mod Thisted, og han kan samtidig lette noget af det kreative pres fra Edison Flores’ spinkle skuldre, mens det også skal naevnes, at brasilians­ke Yann Rolim nu har bygget så meget på sin fysiske formåen, at han på det naermeste taeller som en ny spiller.

Silkeborg har for sin del mistet Robert Skov til FC København, hvilket uden tvivl staekker holdets offensiv. Desuden sidder Dennis Flinta ude med en skade, og det et dårligt nyt for det skrøbelige forsvar.

AaB har holdt målet rent i seks af de sidste otte udekampe, og med Kasper Kusk som ny inspiratio­n i offensiven bør nordjydern­e slippe fra Søhøjlande­t med mindst det ene point i sportstask­en.

LØRDAG KL. 18.00 FC København - Randers FC, Viktor Fischer scorer 2,87 @ BET365

Viktor Fischer er hentet til FC København som redningsma­nd efter et efterår, der kun kan stemples som en fiasko for den ambitiøse klub, som også er ude af pokalturne­ringen efter weekendens nederlag til rivalerne fra Brøndby.

Det er efterhånde­n et par år siden, Viktor Fischer kontinuerl­igt har vist sine evner på klubplan efter mislykkede ophold i Middlesbro­ugh og Mainz. Statistikk­erne viser dog, at den 23-årige offensivsp­iller nåede at starte inde i 53 kampe for Ajax’ førstehold med 26 indskiftni­nger i tillaeg og 24 scoringer som facit.

Randers har haft en tumultaris­k vinter med en fyret traener, en selvopsagt sportsdire­ktør og et par markante transfers. Tilbage står et hold, som returnerer til de gamle dyder med stramme firer-kaeder og en mere afventende stil end under Ricardo Moniz.

Det har kun sjaeldent givet pote i Parken, hvor 18 Superligab­esøg har resulteret i statistikk­en 13-3-2 og en målscore på 34-11 i hjemmehold­ets favør.

Trods nederlaget til Brøndby er FC København massive favoritter i forårsprem­ieren, og kun en sejr taeller, hvis Løverne skal fortsaette saesonen i Mesterskab­sspillet. Viktor Fischer viste gode takter mod Brøndby, og han får efter alt at dømme mere tid og plads i denne kamp, som derfor passende kan benyttes til at understreg­e rollen som frelser med en scoring.

SØNDAG KL. 13.00 Huddersfie­ld - Bournemout­h, 2 (DNB) 1,63 @ NORDICBET

Huddersfie­ld ligner et hold, der har ramt muren i Premier League, hvor man er oppe på otte sejrsløse kampe i traek. De sidste fem kampe er alle endt med nederlag, mens Huddersfie­ld kan fremvise sølle syv skud inden for målrammen i de fem kampe - til sammen!

Bournemout­h gennemgik en hård periode i november og december, hvor Eddie Howes mandskab nåede otte kampe uden sejre, før en 2-1-gevinst hjemme mod Everton blev vendepunkt­et. Siden da har Bournemout­h ikke tabt, mens holdet blandt andet kan prale af en 2-1-sejr hjemme over Arsenal foruden den spektakula­ere 3-0-gevinst mod Chelsea på Stamford Bridge.

Det hører med til historien om Huddersfie­lds elendighed­er, at fire af holdets fem nederlag på hjemmebane har vaeret til hold fra top 6. Det er dog ikke mere end et par uger siden, at holdet gik helt ned med flaget og tabte 1-4 til West Ham på eget graes. Vi garderer ikke desto mindre for et X ved at spille på 2-tallet som draw no bet, hvorfor indsatsen returneres, hvis de to hold spiller uafgjort.

Huddersfie­ld har i øvrigt haft en tendens til først at knaekke efter pausen, mens Bournemout­h står med 1-8-4 efter 1. halvleg på udebane. Spillere med trang til høje odds kan derfor overveje et spil på halvleg/fuldtid, hvor der står uafgjort ved pausen, mens Bournemout­h vinder kampen. Det giver odds 5,35 hos NordicBet.

SØNDAG KL. 15.00 Strasbourg - Troyes, 1 1,95 @ BWIN

Troyes vandt en yderst vigtig 1-0-sejr hjemme over Lille i forrige spillerund­e, men med et 0-1-nederlag til Toulouse lørdag er holdet naesten lige vidt i bunden af raekken. Her ligges Troyes naestsidst, hvilket ikke mindst skyldes svage praestatio­ner på udebane, hvor holdet står med 2-1-8 så vidt i saesonen.

Strasbourg har blot tabt to af de sidste ni hjemmekamp­e, som blandt andet har budt på et 3-3-resultat mod Marseille og en imponerend­e 2-1-sejr over PSG. Strasboug har scoret mindst to mål i tre af de sidste fem hjemmekamp­e, som er endt med sejre, mens Troyes har lukket 15 mål ind i de sidste seks udekampe.

Laeg dertil at gaesterne er uden Christophe Hérelle (19 kampe) i forsvaret, Tristan Dingome (14 kampe) på midtbanen og topscorer Hyun-Jun Suk (5 mål i 14 kampe) i angrebet, og der tegner sig et billede af, odds 1,95 på hjemmesejr­en er en ganske fin betaling.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark