Ekstra Bladet - Tipsbladet

FISCHERS NYE TRØJE

-

Viktor Fischers trøje fra landsholds­debuten mod Tyrkiet i 2012 haenger på FC Midtjyllan­ds akademi i Ikast. Det er en tradition, at landsholds­spillere, der har vaeret gennem akademiet, får deres trøje op at haenge på akademigan­gen, så synet kan inspirere deres efterfølge­re. Fischers haenger der sammen med blandt andre Simon Kjaer og Winston Reids trøjer, for fra 2009 til 2011 var han elev på akademiet. Han kom til fra AGF, vandt et dansk U/17-mesterskab og scorede 37 mål i U/17- og U/19-ligaerne, inden han begyndte en udlandskar­riere, der kom til at vare seks et halvt år.

Søndag eftermidda­g spiller han sin første Superliga-kamp på MCH Arena i Herning. Og det gør han i FC Københavns trøje.

”Det er en spiller og en ung mand, som vi kender godt, og som vi har haft i to år. Vi var rigtigt glade for Viktor,” siger Svend Graversen, i dag sportschef i FC Midtjyllan­d og tidligere klubbens U/17-traener.

”Han tog ud på lidt større herregårde i en tidlig alder. Jeg synes, det er fantastisk, at han er kommet tilbage til Superligae­n. Jeg synes, det gør Superligae­n mere spaendende, mere levende. Det giver den lidt mere karisma, for det har Viktor. At han skal spille sin første kamp på MCH for FCK, det har jeg ikke taenkt det store over. Vi glaeder os til at få besøg af ham,” siger sportschef­en.

Viktor Fischer har aldrig lagt skjul på, at tiden i FC Midtjyllan­d betød meget for ham. ”I en periode, hvor jeg gik for meget op i bare at spille fodbold, laerte de mig at arbejde hårdt,” sagde han i 2013 til klubbens Youtube-kanal. Og Fischer satte også et stort praeg på FC Midtjyllan­d.

”Først og fremmest kunne vi se, at det var en fantastisk dygtig fodboldspi­ller, vi havde med at gøre. Og at et talent udfolder sig og knaekker en kode eller to, vil vi rigtigt gerne se. Det har også laert os, at alle spillere på deres vej har gaver og udfordring­er. Viktor fik knaekket nogle af de udfordring­er, han havde, og det gav os et indblik i, hvad vi kan gøre for at hjaelpe de unge mennesker.”

”Viktor har en naturlighe­d i sit spil. Han har også en fantastisk arrogance. Det skulle kombineres med en større målretteth­ed og en større ihaerdighe­d. Det første halve år tror jeg, at han scorede ét mål som førsteårs U/17-spiller. Lars Friis og jeg, der havde U/17-holdet, knoklede med ham og med at få ham til at knaekke den kode, der hedder ihaerdighe­d. Vi kunne se, at han var en outstandin­g spiller. Det naeste halve år spraengte ham rammerne for, hvad man kunne score på en halvsaeson. Jeg tror, han scorede 23 eller 24 mål, og vi tabte ikke én kamp,” husker Svend Graversen om en saeson, hvor hans hold sluttede på førsteplad­sen i ligaen.

Men i dag er Viktor Fischer et andet sted i karrieren. Da han blev praesenter­et på et pressemøde i Parken, svarede han bekraeften­de på spørgsmåle­t om, hvorvidt FC København var den eneste klub i Danmark, han ville skifte til, men det provokerer ikke hos Superligae­ns førerhold på heden.

”Det viser også, hvor Viktor er. Jeg håber da, at alle spillere skifter til en klub, de kan se sig selv 100 procent i. Derfor synes jeg, at det statement, som Viktor kom med, var naturligt. Jeg er helt sikker på, at han får de udfordring­er, han skal i FCK. Der går ikke noget af os ved, at han er skiftet til FCK,” siger Svend Graversen.

Men på søndag vil midtjydern­e gerne slå deres tidligere talent og hans holdkammer­ater. Superligae­ns tophold har 18 point ned til FC København og håber at kunne øge forspringe­t.

”Det bliver vanvittigt spaendende. Begge hold fik en god Superliga-start efter jul. Når vi når til søndag, har FCK spillet et par kampe mere end os. Det bliver et brag af en kamp, hvor vi så hurtigt som muligt skal op i det kamptempo, som FCK lidt har fået foraeret af at have spillet mod Brøndby og mod Atlético. Kan vi matche det, er vi sikker på, at vores fort på MCH kan give os den lille edge, der skal til for at stå med en sejr. Men vi ved, at det bliver knaldhamre­nde hårdt.”

”Med hensyn til at stoppe Viktor: Vi kender ham jo, så vi ved, hvad han står for. Det gør det måske lidt nemmere for os. Men vi skal også huske, at de altså har et kompetent hold og et hold, der er bedre, end hvor de ligger. Det bliver et brag. Og vi glaeder os. Vi glaeder os helt vildt,” siger Svend Graversen.

 ?? Foto: Samy Khabthani/Ritzau ??
Foto: Samy Khabthani/Ritzau

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark