Ekstra Bladet - Tipsbladet

Sidelinjen som centrum

-

2004-2005 – 1/8-finale Barcelona-Chelsea 2-1 Chelsea-Barcelona 4-2

Det var kampene, hvor den totalt ukendte argentiner Maxi López med et mål og en assist sikrede Barcelonas sejr på Camp Nou og fejrede det med en kyllingeda­ns.

Det var kampene, hvor svenske Anders Frisk udviste Didier Drogba og efterfølge­nde måtte stoppe sin dommerkarr­iere på grund af dødstrusle­r.

Det var kampene, hvor Ronaldinho scorede et af årtiets bedste mål, da han på kanten af feltet hypnotiser­ede Chelsea-forsvaret og med en stivtå sparkede bolden forbi Petr Cech.

Der var underholdn­ing, der var drama, og der var 9 mål over 180 minutter, men alligevel var hovedperso­nen ikke en af spillerne. Det var ham, der stod på sidelinjen i en dyr jakke og med sit enorme kropssprog tiltrak sig opmaerksom­hed fra både tilskuere og tv-kameraer.

”Jeg må forsvare, hvad der er mit, og lige nu er Champions League min.”

Sådan sagde Chelsea-traener José Mourinho inden de to kampe. Saesonen før havde han med FC Porto vundet turneringe­n, og nu forsøgte ”The Special One” at gøre det samme med sin nye klub. Det startede dårligt med nederlaget i Barcelona og Mourinhos antydninge­r af en konspirati­on mellem Frisk og Frank Rijkaard, men i returkampe­n fik han altså både ram på hollaender­en og hans landsmand Johan Cruyff. Inden kampen havde legenden brokket sig over Mourinhos defensive fodbold, men 4-2-kampen i London var en af årets mest underholde­nde.

”Jeg nød det mere end andre kampe, der ellers har vaeret vigtigere for mig. Jeg har vaeret i europaeisk­e finaler, men jeg løb aldrig, som jeg gjorde i aften. For denne kamp aendrede sig hvert femte minut og var ikke afgjort før sidste fløjt. Og så smager sejren også bedre, når folk ikke troede på, at vi kunne gøre det,” sagde portugiser­en.

Efterfølge­nde fik han to kampes karantaene for kommentare­rne om Anders Frisk, men spekulatio­nerne gik på, at han i kvartfinal­en mod Bayern München blev smuglet ind i omklaednin­gsrummet i en vasketøjsk­urv, og at den fysiske traener Rui Farias sorte hue skjulte en høretelefo­n, som Mourinho gav instrukser i. Og så blev Chelsea-manageren også hovedperso­n i den kamp, selv om han end ikke var på sidelinjen.

 ?? Foto: Jim Watson/Ritzau Foto ??
Foto: Jim Watson/Ritzau Foto

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark