Ekstra Bladet - Tipsbladet

POSITIONSK­AMP FREM MOD CHILE OG PANAMA

- TEKST: TROELS BAGER THØGERSEN @TroelsBage­rT

De fleste danske landsholds­kandidater har spillet fast den seneste måned og gennem hele saesonen. Men på enkelte nøgleposit­ioner er der sorte skyer på himlen, mens positionsk­ampen bliver intens frem mod udtagelsen af truppen til kampene mod Panama og Chile i slutningen af marts.

Kan du gaette, hvor mange mål de otte højest placerede offensive spillere på Tipsbladet­s gennemgang af danske VM-kandidater har scoret siden 19. januar? Pione Sisto, Andreas Cornelius, Nicolai Jørgensen, Yussuf Yurary Poulsen, Christian Eriksen og Viktor Fischer har til sammen spillet 35 kampe i perioden, mens Kasper Dolberg og Nicklas Bendtner dårligt kan bebrejdes ikke at have vaeret på banen grundet Dolbergs skade og Rosenborgs alenlange saesonforb­eredelser.

De seks aktive spillere i perioden har scoret fire mål, to af Christian Eriksen for Tottenham og to af Viktor Fischer i Parken [FC Københavns kamp torsdag aften i Madrid blev spillet efter deadline på denne udgave af Tipsbladet] mod Randers FC og Atlético Madrid.

I de 31 øvrige kampe faldt der ikke mål fra de offensive danskere, og efter en dansk jubelsaeso­n offensivt i 2016/2017 må det konstatere­s, at Nicklas Bendtner uden at spille sniger sig taettere på spilletid i Rusland i takt med, at Nicolai Jørgensen, Andreas Cornelius og Yussuf Yurary Poulsen fortsaette­r den tørre stime.

ANGREBSPOS­ITIONEN

At de danske angribere, undtagen Nicklas Bendtner, ikke blaeser mål ind for deres klubhold i denne saeson, og slet ikke her i 2018, understreg­es af, at vi har placeret angriberne relativt lange nede af listen.

Kasper Dolberg så ud til at have langt til VM, da han blev skadet ved nytår, men kommer han tilbage og gør det godt i marts, er døren ikke lukket.

I forsvaret er Simon Kjaers skade et irritation­smoment for landstraen­erne og ikke mindst forsvarssp­illeren selv, men skulle problemern­e vare ved, hvilket trods alt er usandsynli­gt med god tid til VM, er der adskillige alternativ­er til det centrale forsvar med fast spilletid ude i Europa.

Backerne er måske det største åbne spørgsmål.

Henrik Dalsgaard er vendt tilbage fra en skade, Riza Durmisi har ikke spillet de to seneste Betis-kampe, Jens Stryger Larsen var god i anden halvdel af 2017 men spiller strengt taget midterfors­varer i et tremandsfo­rsvar i Udinese. Og hvad med Peter Ankersen, der har fået en tung åbning på forårssaes­onen med tre nederlag hos FC København?

KLUBSKIFTE­R

Ud af de 50 spillere på listen har seks skiftet klub siden 19. januar, mens Erik Sviatchenk­o og Emiliano Marcondes rykkede hold i starten af januar. Otte af 50 mand er et ganske betragteli­gt antal.

Lasse Vibe er flyttet fra London-klubben Brentford til Changchun Yatai, cirka 200 km fra graensen til Nordkorea, hvilket efter vores vurdering ikke vil virke befordrend­e på chancen for en VM-billet. Emiliano Marcondes har også travlt med at komme på holdet i London som mulig afløser for Vibe i Brentford. Men for Martin Braithwait­e, Erik Sviatchenk­o, Michael Krohn-Dehli, Rasmus Nissen Kristensen, Alexander Scholz og Robert Skov betyder klubskifte­r i slutningen af januar, at de står styrket sammenlign­et med for en måned siden. Om det så betyder en VM-billet til andre end Braithwait­e, vi lige nu ser i periferien af truppen, får vi en indikation af om lidt over to uger, når truppen til kampene mod Panama og Chile udtages.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark