Ekstra Bladet - Tipsbladet

Rundens optur

-

Roma tabte 2-1 i Ukraine, men kunne alligevel ikke tillade sig at vaere utilfredse resultatet mod Sjakhtar Donetsk. Hjemmehold­et dominerede anden halvleg markant og tvang flere store redninger ud af keeper Alisson. I tillaegsti­den leverede Bruno Peres en af alle tiders store mållinjecl­earinger, da han liggende på ryggen stak en fod i vejret og dirigerede et hårdt forsøg til hjørne – i øvrigt en chance skabt af Sjakhtar-anfører Taison kort efter, han skulle have vaeret udvist for en albue på Diego Perotti.

Men Roma er i live før kampen i Stadio Olimpico, og det skyldes først og fremmest det udebanemål, som Cengiz Ünder lavede i første halvleg. Edin Dzeko besluttede sig for at agere playmaker frem for 9’er, så han trak tilbage fra feltet og stak Ünder fri med en fremragend­e frispilnin­g. Den 20-årige tyrker sparkede bolden i nettet og beviste endnu engang, at han har påbegyndt en stejl udviklings­kurve.

Cengiz Ünder havde kun spillet én saeson for Basaksehir i den tyrkiske Süper Lig, da Roma i sommer investered­e 100 millioner kroner. Sportsdire­ktør Monchi erklaerede, at den venstreben­ede højrefløj straks ville kunne gøre en forskel på Serie A-holdet, men det har dog alligevel taget sin tid. Ünder kunne ikke sproget – noget der har forbedret sig kraftigt, selv om han stadig ikke giver interview på italiensk – og skulle vaenne sig til en staerkere liga, men i de seneste uger har han etableret sig som starter i Eusebio Di Francescos 4-2-3-1, og han har takket for tilliden med fire scoringer i de seneste tre ligakampe og nu altså også et mål i Ukraine. Oven i købet var det talentets første Champions League-kamp.

”Ünder har gjort lavet ekstraordi­naere ting på det seneste (…) Vi er alle glade for, at han er i bemaerkels­esvaerdig form, og vi vil forsøge at få mest muligt ud af det,” sagde Eusebio Di Francesco før kampen. Gevinsten var, at Roma stadig lever før returkampe­n. indsats for at hjaelpe holdet med det, jeg havde bedt holdet om (…) Han tabte bolden et par gange, men han gav os også stabilitet, for vi havde en god procentdel af boldbesidd­elsen i en udekamp mod et godt hold som Sevilla, og det betyder kontrol over kampen,” sagde Mourinho på det pressemøde, hvor han var blevet bedt om at evaluere Pogbas indsats.

Så manageren bar ikke yderligere braende til bålet, men det ryger allerede godt i forvejen, og det sker som bekendt sjaeldent uden ild. Pogba er blevet udskiftet i to af de seneste tre Premier League-kampe, og i den sidste startede han på baenken. Så uanset hvad sandheden er om forholdet mellem de to meganavne, ulmer uroen, og den bliver svaer at slukke. Sports Illustrate­d skrev i denne uge, at Mino Raiola har startet lobbyarbej­det for at få Pogba til en anden storklub til sommer, og de engelske medier spekulerer over, hvad det mon betyder, når franskmand­en offentligg­ør et billede med teksten ”God’s plan” på Instagram. José Mourinho tog 0-0 med hjem fra Sevilla, men også en Paul Pogba-historie, der kun bliver større og større.

Rundens tal

 ??  ?? Betydninge­n af Domagoj Vidas røde kort ses tydeligt på reaktioner­ne hos Pepe, Gary Medel og Atiba Hutchinson. Foto: Ritzau Foto
Betydninge­n af Domagoj Vidas røde kort ses tydeligt på reaktioner­ne hos Pepe, Gary Medel og Atiba Hutchinson. Foto: Ritzau Foto
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark