Ekstra Bladet - Tipsbladet

MÅLSAETNIN­GEN NÅET I HORSENS – NY PÅ VEJ

-

I sidste ende var Kjartan Finnbogaso­ns scoring søndag aften i Lyngby ligegyldig. Hobro, Sønderjysk­E og OB tabte alle, så AC Horsens behøvede faktisk ikke islaending­ens 1-1-scoring for at komme i med i top seks. Men det lå endnu ikke helt fast, da Finnbogaso­n headede bolden over stregen seks minutter før slutfløjt, og desuden havde islaending­en regnet med at lave mål.

”Jeg vidste inden kampen, at jeg ville score. Da vi rykkede op, lavede jeg 18 mål. Da vi sidste år spillede nedrykning­skampe, scorede jeg til 2-1 oppe i Vendsyssel. Så jeg vidste bare, at det skulle vaere min dag i dag. Når jeg ser Ayo Okosun gå op i en hovedstøds­duel, tror jeg på, at han vinder den. Det gjorde han heldigvis. Det var et angribermå­l; det var med målnaesen. Jeg elsker at lave mål, specielt når det er vigtigt,” sagde Finnbogaso­n efter kampen om sin scoring, hvor bolden pingponged­e rundt i feltet, indtil islaending­en med det niende hovedstød på 11 sekunder fik den over stregen.

Der gik lidt tid, inden Finnbogaso­n dukkede op i mixed zone. Han skulle først have noget tørt tøj på, eftersom alle nede i omklaednin­gsrummet blev ret våde, kunne Horsens’ pressemand Frank Hove fortaelle.

”Vi gik helt amok. Sådan skal det vaere, når vi har opnået noget. Vi ligger i top seks, og det er helt sygt. Det er så vanvittigt. Jeg tror først, vi fatter, hvor stort det er om et par uger, når vi får alle de store hold på besøg på Casa Arena og vi kan spille frit og hygge os,” sagde Finnbogaso­n, der ikke skulle med holdkammer­aterne til Jylland. Mandag skulle han i stedet flyve til USA, hvor det islandske landshold i landsholds­ugen har kampe mod Mexico i San Francisco og Peru i New York.

”Men jeg tager et par øl på hotellet i aften og hygger mig lidt,” erklaerede han.

Da Tipsbladet i sidste uge talte med islaending­en, fortalte han, at overlevels­e var saesonens eneste ambition for AC Horsens.

”Nu skal vi saette os en ny målsaetnin­g. Vi har vist, at vi kan slå alle hold på en god dag. Det bliver ikke sjovt for de store, fancy hold at komme på Casa Arena og spille mod os. Det er bare fedt, og jeg glaeder mig helt vildt,” sagde han i Lyngby og forsikrede, at han og holdkammer­aterne ikke stiller sig tilfred med bare at vaere i top seks.

”Hvis jeg kender Bo Henriksen rigtigt, skal han nok få os til at komme helt op i gear og med det udtryk, som vi plejer.”

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark