Ekstra Bladet - Tipsbladet

DEN UVENTEDE MÅLSCORER

OSCAR BUUR

-

Det var ingen overraskel­se, at Wolverhamp­ton Wanderers tirsdag aften fik lavet en sen udligning mod Hull City. Wolves er The Championsh­ips ganske suveraene tophold, mens Hull roder rundt i den nederste halvdel, så hjemmekamp­en skulle give point. Til gengaeld var målscorere­n til 2-2 en lille sensation. Ingen havde regnet med, at en 20-årig back ville score. Heller ikke mange havde forventet at se ham på banen. Og faktisk er det ganske utroligt, at Oskar Buur Rasmussen overhovede­t spiller i Wolverhamp­ton.

Efter Morten Wieghorst havde givet ham debut i AGF som 16-årig , stagnerede Oskar Buurs udvikling under Glen Riddershol­m. Backen fik bare 15 Superligam­inutter og 24 i pokalen under den nu forhenvaer­ende AGF-traener, og da Buur formelt blev seniorspil­ler i sommeren 2017, forlod han klubben, han havde vaeret i siden sin U/14-tid.

Den 22. juli lavede han en amatørafta­le med Brabrand, men tiden hos 1. divisionso­prykkerne blev kort. Meget kort. Allerede fire dage senere blev han inviteret til prøvetraen­ing i Wolverhamp­ton, der havde scoutet ham i nogle traeningsk­ampe. Og den 24. august blev han praesenter­et på en toårig aftale i Championsh­ipklubben.

Efter han fik sin debut i Carabao Cup i september, har Oscar Buur spillet på U/23-holdet, men tirsdag, tre dage efter sin 20 års fødselsdag, var han med i førstehold­ets trup, fordi den vanlige højre back Matt Doherty var ude med karantaene. Med 20 minutter igen blev danskeren så skiftet ind, og 13 minutter senere satte han toppen af sine 178 centimeter på et indlaeg fra venstresid­en og scorede sit første seniormål.

”Det var virkelig et stort øjeblik for mig – at få min debut, at score et mål og at hjaelpe holdet, så jeg er meget glad,” sagde han efter kampen til Wolverhamp­tons hjemmeside.

”Ved målet så jeg bare Barry [venstre wingback Barry Douglas] gå til baglinjen, og jeg vidste, at han ville slå et indlaeg, så jeg ville sørge for at komme i feltet og få mit hoved på. Det var et meget specielt øjeblik, da jeg så bolden gå ind – alle spillerne kom over for at juble med mig, og det er et minde, der vil vare i lang tid.”

Der var 29.718 tilskuere på hjemmebane­n Molineux, og det var en ny oplevelse for den unge dansker.

”Jeg er vant til at spille for U/23-holdet foran måske et par hundrede mennesker, så at vaere her og se alle fansene var fantastisk. Jeg var en smule nervøs, for når man er på baenken, kan man se og høre alle tilskuerne, men da jeg kom på banen, kunne jeg lukke det ude og kun fokusere på kampen.”

Efter kampen fik målscorere­n ros af manager Nuno Espírito Santo.

”Det er den filosofi, vi ønsker. Vi har U/23-spillerne, og vi holder øje med dem. De arbejder for os i mange af traeninger­ne, og når det er nødvendigt, kan vi bruge dem.”

”Det var godt for ham; han hjalp holdet, og i morgen vender han tilbage til U/23-holdet for at fortsaette. Vi ønsker at udvikle dem,” sagde portugiser­en, der altså ikke lovede Buur en fast plads på holdet lige med det samme. Men mindre kan også gøre det i en af saesonens mest overrasken­de danske fodboldhis­torier.

 ??  ?? Oskar Buur (nummer 38) fejrer sit mål mod Hull. Foto: John Sibley/Ritzau Foto
Oskar Buur (nummer 38) fejrer sit mål mod Hull. Foto: John Sibley/Ritzau Foto

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark