Ekstra Bladet - Tipsbladet

BO HENRIKSEN ”VI VED, HVAD VI VIL”

-

Hvad er forskellen på denne og sidste saeson?

”Det vigtigste, vi kan, er at vaere meget tydelige taktisk. Vi ved, hvad vi vil. Og så er vi bedre med bolden. Både til at forsvare os med bolden og til at angribe med den. Og det er jo ret afgørende i fodboldkam­pe.”

I vidste vel også, at I fik hentet spillere til, der gjorde jer saerdeles gode på dødbolde?

”Ja selvfølgel­ig gjorde vi det. Vi skulle vaere bedre. Sidste år var vi overhovede­t ikke bedre end nogen andre i Superligae­n, hvad end det var omstilling­er, defensiv struktur, dødbolde, eller hvad det var. Vi var ikke bedre til noget end nogen af de andre hold. Og når man ikke er det, bliver det en lang saeson. Nu er vi bedre end de andre på flere områder. Vi er måske de allerbedst­e til noget på dødbolde. Det er en styrke i sig selv. Og så er vi blevet dygtigere på en raekke andre områder.”

Hvad har I ellers aendret ud over dødboldene? De forklarer ikke, at I efter grundspill­et lå i midten af Superligae­n i antal skabte chancer.

”De, der ser vores kampe, kan se det. Det er jo dem, det er sjovest for mig at høre fra. Vores opbygnings­spil er blevet bedre, isaer når det kommer til at spille ud af det første pres. Det er vi blevet, fordi vi har fået bedre spillere, og fordi vi har fået spillere, der tør holde fast i bolden under pres. Bjarke Jacobsen og Ayo Okosun inde på midten kan holde fast i bolden, og vores backs Nymann og Thorsen er fantastisk dygtige med bolden. Vi er blevet dygtigere teknisk, og derfor spiller vi os bedre ud af stort set alle typer pres, vi møder. OB-kampen er et godt eksempel. Vi vinder med 11-0 i store chancer, og vi spiller helt udenom deres første pres. Det er nok det, jeg er mest stolt af. Vi lader os ikke presse og stresse, og det er jeg så stolt af. I sidste saeson slog vi en befrier, så snart vi kom lidt under pres.”

Så du mener, der er forskel på jeres lange aflevering­er i denne og sidste saeson?

”Nu er det et valg, når vi saetter bolden tidligt på spil med en lang aflevering op i front. Sidste år gjorde vi det, fordi vi var skidebange for at tabe bolden. Der er enorm forskel på en clearing og på en aftalt aflevering i dybden.”

I er det hold med flest vundne dueller. Hvad har I gjort for at blive det?

”Det er jo også meningen [at Horsens skal ligge nummer et]. Vi gør det i traeningen. Det er helt kynisk. Vi vil vaere dygtige mandtil-mand, og det fremmer vi i traeningen. Spillerne bliver vant til det. Det kan man traene sig til. Hvis man i traeninger­ne ikke må tackle, bliver det jo nok også lidt svaerere at tackle i kampene. Det er ikke fordi, vi laver noget helt unikt i traeningen. Men mentalt gør vi forhåbentl­ig noget godt.”

Og I ligger nummer ét i antallet af begåede frispark. Er det også en del af at vinde duellerne og vaere bedre end de andre – at det er fint nok at begå frispark?

”Det har jeg absolut ikke noget problem med. Det er en del af fodbold. Så kan folk synes, det er synd for det andet hold. Og at andre hold synes, det er uretfaerdi­gt. Det kan jeg ikke tage mig af, jeg er ikke dommer. Frispark er en del af fodbold.”

Sidste sommer kunne I naermest ikke stille hold, da traeningen begyndte. Hvordan lykkedes det jer alligevel at finde et hold til top 6?

”Ludwig, Ayo Okosun, Bjarke Jacobsen, Jonas Thorsen, Jesse Joronen, og flere. At finde så mange gode spillere på så kort tid var mirakuløst. Det var fedt at finde så mange spillere, der havde lyst. Vi kendte dem selvfølgel­ig på forhånd. Da vi blev oppe, ringede jeg samme dag rundt til de mulige nye spilleres agenter, mens vi havde gang i festen. Jeg havde haft samtaler med flere af spillerne på forhånd og kendte dem alle, og det var fedt at saette mit praeg på truppen. Vores helt store problem var, at vi ikke havde økonomi til at skriver kontrakter, før vi vidste, om vi spillede i den ene eller anden raekke. Og så er vi det sidste hold, der blev reddet eller forsvandt. Derfor var vi i den grad på bagkant så meget, man slet ikke tror på det. Det var en fed, hård og laererig, vanvittig sommer. Min direktør synes, jeg er langt bedre uden penge, og når jeg er presset. Det er jeg ikke helt enig i. Jeg havde heller ikke en assistent og sundhedsst­ab, intet var parat. Så var det fedt, at det lykkedes os at hente så mange dygtige spillere på så kort tid.”

Hvad skal vaere anderledes fremover, ud over at I nu kunne begynde at hente spillere til i marts i stedet for i juni?

”Vi er begyndt at købe spillere, og på det punkt har vi aendret strategien lidt. Vi er nødt til at vaere dygtige nok til at finde spillere og saelge dem videre, og vi synes, vi er godt på vej. Vi har spillere, der er salgbare på den lange bane. Vores udvalg af spillere bliver markant større, når vi kan betale mindre transfers for nye spillere. Finder vi de allerbedst­e fra 1. og 2. division, kan vi måske saelge nogle af dem videre. Vi skal ikke kun holde pengene hjemme men helst fordoble dem. Det er vores strategi herfra, og vi vil gerne have spillere, der kommer videre. Vi har solgt spillere for 15 millioner kroner de seneste par år, og for os er det sindssygt mange penge. Vi vil gerne derhen, hvor FC København, Brøndby IF og FC Midtjyllan­d samt udlandet handler, og nu har vi solgt til Brøndby, FC København og FC Midtjyllan­d inden for de seneste tre år. Det er vi ok tilfredse med.”

Hvad skal der ske i slutspille­t, I har jo ikke slået nogen af de andre hold i top 6?

”Vi har seks uafgjorte og så tabt tre til FC Midtjyllan­d, én til Brøndby og én til FC Nordsjaell­and. Brøndby er det eneste hold, der har vaeret bedre end os herude på stadion i Horsens. I de fire øvrige hjemmekamp­e i grundspill­et mod topholdene var vi de bedste. Nu skal vi ud at vise, at vi kan vinde. Vi vil kraftedeme vinde. Det er motivation­en. Vi skal tage en skalp, for det er vi gode nok til. Vi har vist det [i spillet], vi har bare ikke gjort det. Vi kørte FC København rundt, FC Nordsjaell­and udlignede i overtiden. Jeg er ikke bange for det. Jeg glaeder mig helt vildt, fordi det bliver sjovt, og fordi vi kommer med i afgørelser­ne. Det bliver fandme ikke os, der laegger os ned.”

 ??  ?? Bo Henriksen råbte forgaeves i tirsdagens hjemmekamp mod FC Midtjyllan­d, hvor østjyderne trods en ihaerdig indsats ikke fik scoret og dermed tabte på en fiffig dødboldsko­mbination af FC Midtjyllan­d, der ligesom AC Horsens bruger mange kraefter på offensive dødbolde.Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Bo Henriksen råbte forgaeves i tirsdagens hjemmekamp mod FC Midtjyllan­d, hvor østjyderne trods en ihaerdig indsats ikke fik scoret og dermed tabte på en fiffig dødboldsko­mbination af FC Midtjyllan­d, der ligesom AC Horsens bruger mange kraefter på offensive dødbolde.Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark