Ekstra Bladet - Tipsbladet

HARRY KANE

-

Født 28. juli 1993 i Walthamsto­w, England

Taenk hvis Robert Soldado havde vaeret lige så god som Sergio Agüero?

Manchester Citys nu historiske målkonge havde scoret 14 mål faerre over fem saesoner i Spanien, end Soldado havde gjort, da han blev solgt til Tottenham i sommeren 2013 for taet på 250 millioner kroner – i øvrigt samme sommer som også Christian Eriksen kom til White Hart Lane. Men Valencia-topscorere­n havde det meget svaert i Premier League og scorede mest på straffespa­rk, hvilket jo ikke var meningen med et rekordindk­øb. Heldigt nok for Tottenham viste det sig, at de selv havde et stort angrebstal­ent gående rundt, og efter låneaftale­r med skiftende succes i Leyton Orient, Millwall, Norwich og Leicester skabte den 21-årige Harry Kane sin egen plads på holdet via masser af mål i Europa League-kampene i efteråret 2014.

Det gav også muligheden i Premier League, en mulighed han i den grad har taget med topscorert­itel i både 2016 og 2017, og allerede i efteråret 2015 fik angriberen debut på det engelske landshold, som han scorede for 80 sekunder efter, han var kommet på banen i EM-kvalifikat­ionskampen på Wembley mod Litauen.

I alt er det blevet til 12 mål i 23 landskampe for England, og i dag er han førstekand­idat til den symbolsk vigtige rolle som Englands anfører, mens han naeppe heller bliver sat til at sparke hjørnespar­k, som Roy Hodgson besluttede det under EM i Frankrig forrige sommer.

Harry Kane er simpelt hen Englands bedste spiller, men var han også blevet det, hvis Roberto Soldado havde levet op til forventnin­gerne og prisen?

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark