Ekstra Bladet - Tipsbladet

PRAESIDENT­VALG UDSKUDT

-

Han troede, at han ville vinde en jordskreds­sejr. Nu skrider jorden under ham. Luís Rubiales er blevet en upopulaer señor i det spanske fodboldlan­d, efter han med al sandsynlig­hed er skyld i, at praesident­valget i det spanske fodboldfor­bund RFEF må udskydes til en endnu uvis dato.

“Jeg er overbevist om, at jeg kommer til at vinde klart,” lød det fra den tidligere fodboldspi­ller og advokat og nuvaerende praesident i den spanske spillerfor­ening. 40-årige Luís Rubiales er en af to kandidater til at snuppe titlen som praesident for RFEF. Den anden kandidat er den nuvaerende praesident Juan Luís Larrea, der overtog embedet efter, at den tidligere praesident Ángel María Villar blev vaeltet af magten oven på ‘Operación Soule’, der havde som formål at komme korruption til livs i det spanske fodboldfor­bund.

Praesident­valget var skemalagt til på mandag den 9. april, men Athletic Bilbao-spilleren og bestyrelse­smedlemmet i RFEF Óscar de Marcos ville ikke kunne nå til stemmeurne­rne, da hans hold spiller mod Villarreal den dag. Det samme gjorde sig naturligvi­s gaeldende for Villarreal. Altså to ud af de i alt 139 stemmebere­ttigede. Det tog forhåndsfa­voritten Luís Rubiales lynhurtigt til efterretni­ng, og Den Spanske Sportsdoms­tol TAD har nu udsat afstemning­en. Egentlig bad Rubiales blot om at få kampen flyttet, men så tog TAD affaere og suspendere­de valget på mandag.

Snakken i den spanske presse går nu på, at valget vil blive afholdt i anden uge i maj. Altså om en måneds tid. Men den skade, den måned kan gøre på det spanske fodboldfor­bund, er ikke helt ubetydelig. Landstraen­er Julen Lopeteguis kontraktfo­rlaengelse var lige på trapperne, og der var sponsoraft­aler, der allerede var på plads, som man også må udskyde. Så nu ved man ikke, om der bliver valg før eller efter VM-slutrunden i Rusland. Noget, der kan skabe et vaerre kaos hos en af VM’s allerstørs­te favoritter.

Luís Rubiales’ konkurrent og siddende prae- sident Juan Luís Larrea har langet ud efter Rubiales med følgende udsagn i sportsavis­en AS:

“Kvindeland­sholdets landstraen­er Jorge Vilda ville heller ikke kunne have stemt, da han har en kamp i Østrig dagen efter. Men jeg har ikke aflyst noget valg på grund af dette. Jeg tror, Rubiales er gået i panik. Han har siddet og talt stemmer og fundet ud af, at han ville tabe, og derfor har han sat gang i denne proces,” lød det fra Larrea.

Modsat ville Rubiales ikke kommentere på noget. Han har holdt sig til at udsende en erklaering, hvori han naegter at have hindret gennemføre­lsen af det planlagte valg. Han skriver ydermere, at han ser TAD’s afgørelse som overrasken­de og uretfaerdi­gt og har samtidig indkaldt til en pressesean­ce torsdag efter deadline på denne klumme. I indkaldels­en til pressekonf­erencen slår han fast, at han tror på “retfaerdig­hed, og at valget vil blive gennemført mandag som planlagt.”

Den tidligere pressechef i Real Madrid Joaquín Maroto, der nu gør sig som journalist hos sportsavis­en AS har talt med José Ramón Léte fra det spanske sportsmini­sterium. Han minder os om, at man jo som bekendt ikke må afholde kommission­er på kampdage. Og ligesom Larrea skyder La Liga-chefen Javier Tebas også skylden på Rubiales. Derudover siger Tebas til samme avis, at det desuden ikke er ham, men tv-stationern­e, der bestemmer, hvornår kampene skal afvikles.

Før vi nåede så langt i denne farce, var det allerede blevet foreslået at indføre elektronis­k afstemning, men det blev afslået på grund af en omkostning på knap 135.000 kroner. Hvad mon det har kostet i samlede rejseudgif­ter, fridage, hoteller og andre godtgørels­er, at 139 bestyrelse­smedlemmer fra hele Spanien skal samles netop denne dag i Madrid for at stemme? Og nu kan de 139 medlemmer formentlig afbestille deres rejser til hovedstade­n og genbestill­e, når valget formentlig bliver afholdt i anden uge i maj. Mon ikke de 135.000 kroner havde vaeret godt givet ud.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark