Ekstra Bladet - Tipsbladet

ENGELSK SYGE

- Chefredakt­ør, Troels Bager Thøgersen

Sidste fredag laeste jeg et interview med Cardiff Citys engelske manager Neil Warnock i det britiske medie The Guardian. Man kunne forstå på Warnock, at han ikke havde fået en rimelig chance som manager i Premier League. Den Premier League, hvor han rykkede ned med Sheffield United efter West Hams kontrovers­ielle slutspurt med Carlos Tevez og Javier Mascherano, og hvor Warnock siden fik 32 point i samlet 36 Premier League-kampe med QPR og Crystal Palace.

Den Premier League, som Warnock på et spørgsmål fra Guardian siger, han egentlig gerne ville slippe for at spille i, hvis man kunne rykke op og så tage en ny saeson i The Championsh­ip.

Om aftenen tabte Cardiff så topkampen hjemme til Wolverhamp­ton på ekstremt dramatisk vis, da Cardiff i dommerens tillaegsti­d braendte ikke et men to straffespa­rk.

Wolverhamp­ton-manager Nuno Espírito Santo kunne ikke vaere i sig selv i begejstrin­g og spurtede ind for at kaste sig over keeper John Ruddy sammen med resten af staben og spillerne, og så eksplodere­de Neil Warnock, der efterfølge­nde ikke ville give portugiser­en hånden, da Wolves-manageren kom tilbage til sidelinjen for at sige tak for kampen.

”Jeg gik hen for at give ham hånd, og så løb han vaek. Fair nok, hvis det er sådan, de laerer det i Portugal. Men sådan er det ikke i Storbritan­nien. Jeg vil ikke tale med ham. Han kan sige, hvad han vil efter kampen. Jeg taler om, når fløjten lyder, han han bør gøre, etikken, manererne, klassen,” lød det fra en tydeligt ophidset Cardiff-manager i minutterne efter nederlaget.

Ligesom jeg forstår Espírito Santos glaede, er det menneskeli­gt, at Neil Warnock var edderspaen­dt efter at set sit hold braende to straffespa­rk og tabe. Men hvad havde Warnock selv gjort i situatione­n?

Det er dog ikke så meget håndtryk/ikke-håndtryk, der er mit aerinde her, som det er Warnocks ”sådan-gør-vi-ikke-i-vores-land”.

Siden slutningen af sidste saeson har der vaeret 13 managerski­fte i Premier League. 10 af dem var fyringer, mens Walter Mazzarri og senest Alan Pardew på papiret selv var med til at traeffe beslutning­en, før den blev truffet udenom dem.

Der er fire englaender­e, to skotter, en waliser og en irer på manager-baenkene i Premier Leagues kommende runde, mens WBA’s indtil videre har indsat engelske Darren Moore som midlertidi­g manager.

Sean Dyche gør det flot med Burnley og Eddie Howe det samme med Bournemout­h – og sjovt nok hører man ikke dem tale om, hvordan man plejer at gøre tingene i Storbritan­nien.

Hvis jeg var en britisk manager, ville jeg glemme alt om, hvad man plejer at gøre i Storbritan­nien. I traenerudd­annelsen, i antallet af toptraener­e og i brugen af den seneste viden om taktik, traeningsm­etoder og mandskabsa­rbejde er britiske managere klart underlegne i sammenlign­ingen med kolleger fra Spanien, Tyskland og den sags skyld Portugal, hvor man med høj faglighed blandt traenerne og et par dygtige superagent­er har betydet langt mere i traenerver­denen de seneste 15-20 år, end briterne har.

Klubberne i Premier League og laget under i The Championsh­ip har helt klart også noget at laere – isaer i de mindre klubber har manageren alt for meget at sige i spillerrek­rutteringe­n, hvilket er med til at forklare, at mange bundhold i Premier League og Championsh­ip-hold har trupper, der er sammensat med samme strategisk­e vid og langtidspl­anlaegning, fireårige udviser i bland-selv-slikket fredag eftermidda­g før Disney Sjov. Hyr nu de sportsdire­ktører, uanset hvor ’ubritisk’, det er.

”The game is the best teacher” hører man konstant i engelske klubber, og jeg elsker at se engelsk fodbold på stadion og tv.

Men før der kommer taktiske landvindin­ger og store klubprojek­ter fra Premier League og The Championsh­ip drevet af mere end den enorme styrke på indkøbssid­en, skulle englaender­ne tage at slå ørerne ud og åbne laerebøger­ne i stedet for at tro, det man gjorde på Bobby Moore og Brian Cloughs tid er nok til at matche Guardiola, Klopp, Pochettino og for den sags skyld portugiser­e som Nuno Espírito Santo. Det bliver ikke nødvendigv­is rart at komme ud i sollyset, men det er nødvendigt, hvis engelsk fodbold og dets traenere og spillere skal videre.

 ??  ?? Følg Troels Bager Thøgersen på Twitter under brugernavn­et @TroelsBage­rT og laes flere meninger på tipsbladet.dk/blogs.Få også de seneste fodboldnyh­eder på facebook.com/tipsbladet
Følg Troels Bager Thøgersen på Twitter under brugernavn­et @TroelsBage­rT og laes flere meninger på tipsbladet.dk/blogs.Få også de seneste fodboldnyh­eder på facebook.com/tipsbladet
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark