Ekstra Bladet - Tipsbladet

”JEG BLIVER MEGET SKUFFET, HVIS JEG IKKE FÅR EN PØLSE OG EN ISKOLD FADØL EFTER KAMPEN”

-

Som spillere var de begge med fra start, da OB leverede en af klubbens største praestatio­ner med ”Miraklet i Madrid,” da fynboerne i 1994 med en 2-0 sejr på Santiago Bernabeu slog Michael Laudrup og Real Madrid ud af UEFA Cuppen. Siden skiftede lillebror Carsten til FC København, hvor han vandt tre af de fire Superliga-kampe mod storebror Michael, der stadig var forsvarsst­yrmand hjemme på Fyn. Senere blev de forenet på OB-banen igen i et par saesoner i karrierens efterår, før den aktive tid løb ud, og fodbolden sendte dem hver deres vej: Nu 50-årige Michael Hemmingsen som assistent i OB og siden Superliga-traener i både Sønderjysk­E og Randers, mens nu 47-årige Carsten Hemmingsen blev på Fyn.

Men nu mødes de igen i fodboldens regi på lørdag, når lillebrode­rens fynske Marienlyst tager imod storebrors Naestved i en topkamp i opryknings­spillet fra 2. division.

”Det er jo meget sjovt for os, og jeg glaeder mig til at spille mod hans hold. Det kan vi sagtens få noget lir ud af som brødre, og det tror jeg da også, at vi får. Jeg bliver meget skuffet, hvis jeg ikke får en pølse og en iskold fadøl efter kampen. Men nu må vi se, hvordan resultatet bliver, så kan det vaere, at piben får en anden lyd,” siger Naestved-traener Michael Hemmingsen med en grin og en tanke på brødrenes store og velkendte vindergen.

”Lige praecis. Men jeg kender jo også mange andre i klubben, både spillere og ledere, så der er ingen tvivl om, at de gerne vil slå os. Det vil de selvfølgel­ig altid, men nu kan de så også få håneretten over mig, så jeg kommer til at skulle koncentrer­e mig lidt ekstra,” siger Michael Hemmingsen, der nu ikke frygter at få nogle tidligere råd tilbage i nakken på lørdag.

”Nej, vi snakker selvfølgel­ig fodbold, som brødre nu gør, og jeg har da også givet et råd eller to undervejs, men Carsten har jo haft nogle gode klubber i Nr. Aaby, Middelfart og nu Marienlyst, hvor der er blevet gjort et godt stykke arbejde med at få samlet et godt hold,” siger Naestved-traeneren om lørdagens modstander, der også ligger til i toppen af opryknings­spillet, hvor Hvidovre er stukket af, men hvor Naestved ligger på den anden opryknings­plads et point foran Marienlyst og med ambitioner om at blive på den rigtige side af opryknings­stregen.

”Vi rykkede jo ned sidste år, så for os handler det om at rykke op igen. Der er ikke rigtig nogen plan B. Selvfølgel­ig vil livet og klubben gå videre, Naestved er jo en rigtig fin fodboldby, men for os gaelder det om så hurtigt som muligt at komme tilbage i 1. division og så starte et nyt eventyr i Naestved.”

”Men det kraever, at vi kommer op igen, og det arbejder vi stenhårdt på. Det er også gået meget godt, og vi har fat i andenplads­en, så det gaelder om at forsvare den,” siger Michael Hemmingsen, der regner med en kamp på lørdag, hvor hans hold gerne vil kontroller­e spillet, men hvor der også skal passes på de dygtige individual­ister fra Marienlyst.

Og så er han godt tilfreds med, at hjemmehold­et ikke laengere har en ung Hemmingsen på midtbanen, for Naestved-traenerens søn Alexander er et år i USA, hvor han spiller collegefod­bold for University of South Carolina.

”Ja, det havde vaeret for meget. Så havde de jo vaeret to mod en,” siger han med et grin og fortaeller, at sønnen har det godt i USA, men vender hjem til sommer og flytter til København for at begynde at studere.

Så han glaeder sig bare til tvekampen mod lillebrode­ren på en lørdag i Odense. Begge hold har ramt et lille formdyk, så der er mere end intern håneret på spil, for vinderen vil placere sig godt i slipstrømm­en på Hvidovre i toppen af opryknings­spillet.

På den måde er der masser på spil, men det kan blive meget vaerre, når saesonen går på haeld, for kampprogra­mmet byder nemlig på NaestvedMa­rienlyst i sidste runde, og taenk nu hvis brødrene stadig ligger side om side i kamp om en plads i 1. division til den tid?

”Den kamp vil få sit eget liv, men vi er jo profession­elle begge to. Vi må bare vente og se, hvad der sker. Vi vil jo meget gerne have afgjort oprykninge­n inden da, og ikke så meget fordi vi skal møde dem, men hvis det skal gøres på hjemmebane i den sidste kamp, så tager vi også det med,” siger Michael Hemmingsen før den første af to brødrekamp­e på sidelinjen i 2. divisions spaendende opryknings­spil.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark