Ekstra Bladet - Tipsbladet

Tipsbladet Retro // 11. april 1986 Olsens overvejels­er om fremtiden

ANDRE POINTER FRA TIPSBLADET 11. APRIL 1986

-

VM i Mexico naermede sig, så Tipsbladet­s Erland Vendelbo var taget en tur til Bruxelles for at se Anderlecht spille den første semifinale i Europa Cuppen for mesterhold mod rumaenske Steaua Bukarest og få en snak med landsholds­anfører Morten Olsen dagen efter 1-0 sejren. For selv om den 36-årige Olsen tidligere havde givet udtryk for, at han var i gang med sin sidste saeson, så var han nu kommet på andre tanker. For det gik stadig godt på banen.

”Da de hørte, at nu ville jeg holde op, sagde de til mig: ”Jamen, hvorfor? Du kan jo sagtens vaere med endnu!”” sagde forsvarsst­yrmanden i Anderlecht om de samtaler, han havde ført med kolleger om fremtiden.

Så nu overvejede han at tage et år mere i Bruxelles-klubben, hvis de ville have ham, mens landsholde­t afhang af Sepp Pionteks tanker. Men det lå i hvert fald til, at Morten Olsen blev på banen.

”Man må jo erkende, at fodbold ikke er et livslangt job. Det er en begraenset periode, og den dag, du laegger støvlerne bort, fanger bordet. Så laegger du også et liv bag dig. Der er ingen fortrydels­es-paragraf. Du kan ikke komme hen på efteråret og sige, at nu er lysten vendt tilbage, og nu vil du gerne vaere med igen.”

”Jeg har talt med flere danske udlandspro­f’er, der har fortrudt, at de stoppede så tidligt. Men for mange af dem har det jo også vaeret et spørgsmål om at vende hjem til et job på det helt rigtige tidspunkt. De spekulatio­ner behøver jeg ikke at gøre mig. Jeg har noget at vende tilbage til, og om det bliver i år eller naeste år, betyder for så vidt ikke så meget,” sagde Morten Olsen med en tanke på foraeldren­es farvehande­l i Vordingbor­g, som han skulle overtage, når fodbolden var forbi.

West Bromwich Albion er ringe. Så ringe, at man naesten kan glemme, at Alan Pardew på sine 124 dage som manager vandt tre kampe, spillede fem uafgjort og tabte de resterende 13.

Man kan også naesten glemme, at fire spillere stjal en taxi i forbindels­e med et meget sent - eller tidligt for de morgenfris­ke - besøg på McDonalds i Barcelona under en teambuildi­ng-tur.

Men at West Bromwich står til at få 96.652.381 pund, cirka 825 millioner kroner, i tv-penge for at slutte sidst i Premier League, fortaeller en historie om, hvor store pengene er i Premier League.

Med en forventet stigning i prisen på rettighede­rne i naeste tv-forhandlin­g til Premier League er det ikke umuligt, at • Danmark havde spillet traeningsk­amp i Sofia mod Bulgarien i anledning af det bulgarske fodboldfor­bunds 75 års jubilaeum, og det gik ikke godt, for vaerterne vandt med hele 3-0 efter 0-0 ved pausen. Det danske landshold var ramt af mange afbud, men bladets udsendte reporter Per Høyer Hansen noterede også, at Preben Elkjaer på toppen ”syntes lidet motiveret og lavede meget lidt,” mens angrebsmak­ker Michael Manniche heller ikke havde en heldig aften og ikke lignede ”den idelle tredjeangr­iber i VM-truppen.”

• I den anden Europa Cup-semifinale for mesterhold havde IFK Göteborg besejret Barcelona med hele 3-0 hjemme i Sverige, hvilket havde fået nyhedsbure­auet Reuter til at notere, at ”IFK Göteborg kan blive den svageste vinder af mesterhold­enes Europa Cup.” Tipsbladet­s Niels Idskov fokuserede dog mere på Glenn Hysén og Torbjørn Nilssons styrke, efter begge var vendt hjem fra skuffende udlandsoph­old, mens der også var ord om brødrene Tord og Tommy Holmgren på midtbanen – den ene ”en tyndhåret løber,” den anden ”en god venstreben­sdribler,” der i øvrigt arbejdede som brandmand i sit civile liv.

• Den helt store danskerklu­b i fodboldver­denen lå pludselig i Kansas, for indendørsh­oldet Wichita Wings havde hele seks danskere på kontrakt. Det var Frank Rasmussen, Kim Røntved, Keld Bordinggaa­rd og Køge-trioen Erik Rasmussen, Jørgen Kristensen og målmand Jan Olesen. Sidstnaevn­te roste de amerikansk­e fans, der støttede holdet og havde stået klar med hyldest i lufthavnen trods 0-9 til San Diego Sockers og 4-6 til Los Angeles Lazers som det magre udbytte af en tur til Californie­n.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark