Ekstra Bladet - Tipsbladet

VM I RUSLAND ER LANGT VAEK

-

For knap tre år siden scorede Simon Tibbling et vigtigt mål, der skaffede Sverige videre fra gruppen ved U/21-EM i Tjekkiet, og han scorede også i 4-1 sejren over Danmark i semifinale­n, så han var en vigtig spiller i den store triumf, der blev sikret efter straffespa­rk i finalen mod Portugal. Men mens de gode Brommapojk­ar-venner Ludwig Augustinss­on og John Guidetti og andre tidligere U/21-holdkammer­ater som Victor Lindelöf, Isaac Kiese Thelin og måske Oscar Lewicki er på vej til VM i Rusland, så har Tibbling stadig sin debut på A-landsholde­t til gode.

Og han tror ikke, at han når at få den inden slutrunden, så VM er langt vaek for den tidligere europamest­er, selv om Sverige har skadesprob­lemer på midtbanen, hvor Albin Ekdal har vaeret mere inde end ude i denne saeson med HSV, og hvor helten fra playoff-kampene mod Italien, Jakob Johansson, kaemper en svaer kamp for at komme tilbage fra sin korsbåndss­kade.

”Som alle spillere er det også min store drøm at komme med på det svenske landshold. Jeg håber jo, at jeg i fremtiden kan komme med på A-landsholde­t, men jeg tror, at det bliver svaert at nå til VM, når man ikke har vaeret med overhovede­t. Jeg tror, at landstraen­eren vil holde fast på den trup, der er kommet med Frankrig til VM og har slået Holland og Italien ud. Det er virkelig godt gået, så at slå sig ind i den trup nu vil nok kraeve, at der er nogen, der bliver skadet eller rammer et stort formdyk, mens jeg selv også skal vaere virkelig, virkelig god.”

”Men jeg gør det så godt, som jeg overhovede­t kan i Brøndby, så jeg er klar, hvis der pludselig åbner sig en mulighed. Ellers håber jeg på, at jeg i fremtiden kan blive en del af A-landsholde­t, for hvis jeg kan fortsaette mine praestatio­ner og udvikle mig i Brøndby, tror jeg, at jeg har en stor chance i fremtiden. Men jeg tror ikke, at det bliver til sommer,” siger Simon Tibbling, der valgte at melde afbud til det svenske ligalandsh­old i vinter for at fokusere på opstarten med Brøndby.

”Det var selvfølgel­ig en svaer beslutning, men sådan er det nogle gange i fodbold. Det var jo ikke landsholde­t på den måde, for alle var ikke med, men modsat regnes det som officielle landskampe i Sverige, så det havde da vaeret stort at vaere med, repraesent­ere Sverige og få min landsholds­debut.”

”Men jeg var kommet til en ny klub, og jeg havde misset så meget i starten af saesonen, så det var vigtigt for mig at fortsaette med at komme ind i Brøndby-stilen på en god måde og laere hele systemet at kende. Det var vigtigt for min fremtidige karriere i Brøndby, så for mig var det det rigtige at gøre.”

”Som jeg har det lige nu, er jeg glad for, at jeg tog den pre-season i Brøndby, for den gav mig rigtig meget. Det var aergerligt, at jeg ikke kunne spille med landsholde­t, men man kan ikke gøre det hele på en gang. Sådan er det desvaerre,” siger Simon Tibbling.

 ?? Foto: Lee Smith/Ritzau Scanpix ?? Sådan fejrede Simon Tibbling europamest­erskabet med det svenske U/21-landshold på en juniaften i Tjekkiet for knap tre år siden.
Foto: Lee Smith/Ritzau Scanpix Sådan fejrede Simon Tibbling europamest­erskabet med det svenske U/21-landshold på en juniaften i Tjekkiet for knap tre år siden.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark