Ekstra Bladet - Tipsbladet

FRYGT, FØLELSER OG FORLØSNING

Det skulle have vaeret en ekspeditio­nssag, men Real Madrids billet til den ottende Champions League-semifinale i traek blev først sikret efter en surrealist­isk afslutning på Santiago Bernabéu med fodboldiko­nerne Buffon, Zidane og Cristiano Ronaldo i centr

- TEKST: MORTEN GLINVAD, MADRID @MortenGlin­vad

Der er aftener, hvor fodboldens virkelighe­d overgår fantasien. Hvor dramaet får et omfang, så det hele forekommer som et skuespil. Og hvor hovedperso­nerne spiller deres roller til ekstremern­e og enten ender som total triumfator eller tragisk taber.

Sådan var det onsdag aften på Estadio Santiago Bernabéu. Det var et sportsdram­a til historiebø­gerne. Vi gik alle fortumlede fra det store stadion i Madrids Chamartín-kvarter og forsøgte at rumme omfanget af det skelsaette­nde slag, der havde udspillet sig foran os. En Champions League-kvartfinal­e er pr. definition en stor begivenhed, men denne aften var anderledes. Her kom dramaet fuldstaend­ig uventet og overrumple­nde.

Med et format og en personligh­ed, der på bedste vis understreg­ede Juventus’ storhed og fik comebacket på Wembley mod Tottenham i ottendedel­sfinalen til at ligne en bagatel, havde Juventus gjort det, som ingen havde troet på: De havde vendt 0-3-nederlaget fra Torino og kaempede nu bravt for at tvinge opgøret i forlaenget spilletid.

Real Madrid pressede på, og Juventus trak sig laengere og laengere tilbage, kampen var i overtiden, da alt blev strakt til ekstremern­e: Cristiano Ronaldo headede en diagonalaf­levering på tvaers ind foran målet. Lucas Vázquez var helt fri, men blev stoppet af den tililende Mehdi Benatia. Konklusion­en af tv-optagelser­ne var, at der var tale om en forseelse i gråzonen, men dommer Michael Oliver kunne naturligvi­s kun vaelge mellem sort og hvidt og pegede på straffespa­rkspletten. Juventus-spillerne rasede, og forrest i protestern­e gik den 40-årige Gianluigi Buffon, der modtog et rødt kort og med bolden i hånden langsomt forlod banen til klapsalver fra publikum efter sin måske sidste europaeisk­e kamp.

På forhånd havde han talt om, at hvis nu det skulle vaere, så var han glad for, at det hele skulle slutte på Santiago Bernabéu. Men hverken han eller nogen anden kunne have forestille­t sig disse omstaendig­heder.

Efter flere minutters ventetid kom reservemål­manden Wojciech Szczesny på banen, og i mellemtide­n havde Cristiano Ronaldo haft meget tid til at taenke tanker om sparkets betydning.

Men i den nuvaerende forfatning kunne portugiser­en have ventet en time eller en måned på sparket uden at komme i tvivl om, at han ville score. Daniel Carvajal vendte ryggen til, og Keylor Navas bad til de højere magter. Tribunerne var et lyshav af mobiltelef­oner. Dette var Cristianos øjeblik, og han vidste det, og han nød det. Han sparkede hårdt og utageligt ude i den ene side, flåede trøjen af og løb ud mod hjørneflag­et og stillede sig med en meters afstand til den naermeste kameralins­e. 1-3 og samlet 4-3 til Real Madrid. Endnu en gang var den formidable Cristiano endt som hovedperso­n og redningsma­nd.

”Pulsen stiger en smule. Jeg vidste, at det var et afgørende straffespa­rk og takket vaere Gud scorede jeg på det. Vi er fortjente vindere. Jeg forstår ikke, hvorfor de brokker sig så meget. Der var straffe. Han gik i ryggen på Lucas,” sagde han til BeIN Sports lige efter slutfløjte­t.

HVIDE HAJER I PANIK

Da opgøret blev fløjtet i gang et par timer tidligere, var stemningen en anden. Arbejdet var gjort i Torino, hvor Cristiano Ronaldos saksespark havde skrevet sig ind i Champions League-historien, og hvor Real Madrid i slutfasen kunne have udbygget føringen. Nu fremstod returkampe­n som et paent og udramatisk påhaeng, hvor madrilener­ne i ro mag kunne saette sig til rette i forventnin­gen om nye Ronaldo-mål og med udsigten til at tage afsked med Buffon. Også i Madrid blev det anset som passende, hvis den respektere­de målmand takkede af netop her.

En enorm tifo med en stor hvid haj mødte spillerne, da de betrådte graestaepp­et på Bernabéu, efter at publikum havde sunget med på ’Hala Madrid y Nada Más’, sangen, der blev skrevet i 2014, da klubben vandt sin 10.

 ??  ?? Foto: Paul Hanna/Ritzau Scanpix Foto: Oscar Del Pozo/Ritzau Scanpix
Foto: Paul Hanna/Ritzau Scanpix Foto: Oscar Del Pozo/Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark