Ekstra Bladet - Tipsbladet

KAMIL GLIK

Født 3. februar 1988 i Jastrzębie Zdrój, Polen

-

Der skal ikke herske tvivl; Robert Lewandowsk­i er Polens bedste og vigtigste spiller, også i slutrunden i Rusland.

Men lige så lidt som Lionel Messi kan vinde VM for Argentina ene mand, har den polske anfører og angrebsstj­erne fra Bayern München naturligvi­s brug for kapable holdkammer­ater, og en sådan har Lewandowsk­i og Polen i midtstoppe­ren Kamil Glik.

Glik er sikker i hovedspill­et og duellerne med sine 80 kg og 190 cm, men først og fremmest er han en sej, stabil mand, der ikke lader sig rokke i med- eller modgang.

Han voksede op med en alkoholisk, voldelig far, og som 17-årig forlod han Polen til fordel for en lille, ukendt spansk sekundaklu­b, der i modsaetnin­g til de polske traditions­klubber gerne ville give den uspektakul­aere forsvarssp­iller en chance på ungdomshol­det.

Real Madrid fik øje på ham, og Glik spillede i klubbens Cantera med Jose Callejon, Dani Parejo og Andreas Laudrup, indtil et traenerski­fte sendte ham hjem til polsk sekundafod­bold, hvor Palermo et par år senere så noget i midtstoppe­ren, som Polens topklubber endnu ikke havde.

Via et lejeophold i Bari mødte Kamil Glik endelig en traener, der så et lys i ham – den rutinerede italiener Gian Piero Ventura.

I fem år i Torino blev Glik en profil under Ventura, og nu er Glik en afgørende skikkelse i Ligue 1 for AS Monaco og for Polens landshold, når Sadio Mané og klubkammer­aten Radamel Falcao skal holdes fra scoringer i Moskva og Kazan til juni.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark