Ekstra Bladet - Tipsbladet

TAKTIK OG TRUP

-

På papiret kommer Polen med en trup, der burde vaere i spil til en ottendedel­sfinale, isaer med evigt unge Robert Lewandowsk­i i front.

Men på flere startplads­er har landstraen­er Adam Nawalka en mere problemati­sk opgave foran sig, end man skulle tro.

I forsvaret er venstre back – som på 80 procent af alle fodboldhol­d i verden – et problem for Polen, hvor man ikke er specielt begejstret for Bartosz Bereszyńsk­i.

Landstraen­er Nawalka har siden kvalifikat­ionen spillet med et tremandsfo­rsvar med Glik, Piszczek og Pazdan, mens forskellig­e folk er blevet prøvet som wingbacks, uden at det er lykkedes specielt godt.

På midtbanen er den i Sevilla så gode Krychowiak dalet meget i niveau i West Bromwich Albion, og tidligere så stabile Jakub Błaszczyko­wski er alvorligt ramt af skader og risikerer at misse VM.

Venstre kant er et åbent spørgsmål, og unge Piotr Zielinski har ikke indfriet Polens håb om en ny superstjer­ne, selvom de store muligheder ses i glimt.

Et lyspunkt er Wojciech Szczesny, der har stået en del for Juventus i denne saeson.

Med problemern­e for en raekke nøglespill­ere har Adam Nawalka ikke meget andet valg end at fastholde fokus på godt kontraspil, og håbe at Lewandowsk­i er skarp, og at Zielinski og Grosicki rammer formen og kan levere lidt aflastning til den altdominer­ende superstjer­ne.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark