Ekstra Bladet - Tipsbladet

PERUS DOPINGDØMT­E STJERNE BØR SPILLE MOD DANMARK

- Chefredakt­ør, Troels Bager Thøgersen

Sportens appeldomst­ol CAS idømte i denne uge Perus og Flamengos Paolo Guerrero yderligere seks måneders karantaene, efter forwarden ovenpå Perus uafgjorte kamp mod Argentina sidste efterår blev taget med et stof i blodet, der kan stamme fra kokain.

CAS godtog ellers Guerrero og dennes advokaters forklaring om, at den positive prøve skyldtes en kop te, den traditione­lle Mate de Coca lavet på koka-blade, der i århundrede­r er blevet indtaget i Andes-landene og kan give en svag, positiv dopingprøv­e for det samme stof, der er i kokain.

Både sidste år og i den forgangne uge er Guerreros positive prøve blevet udlagt som noget positivt af danske medier, og i et land, hvor vi bryster os af at vaere aerlige og retfaerdig­e, har glaeden over Guerreros sag irriteret mig.

Efter mine bedste begreber er straffen mod Guerrero helt uden kobling til virkelighe­den.

Bare forestil jer, Christian Eriksen var blevet hakket ud af VM af myndighede­rne for et tilfaeldig­t stof, hvor alle troede på hans forklaring, og at det i øvrigt ikke var praestatio­nsfremmend­e.

Det bliver ikke bedre af, at FIFA’s top har lagt sig i selen for at begrave den kaempe dopingskan­dale omkring russisk sport, hvilket desvaerre lykkes.

Min fornemmels­e er, at der er langt mere doping at komme efter i topfodbold, end sporten vil stå ved, men det berettiger ikke udelukkels­en af Paolo Guerrero.

Guerrero spillede for Flamengo i søndags og var med omkring Perus landsholds­udtagelse mandag, indtil dopingdomm­en faldt. Jeg håber, FIFA og fodboldens parter kan finde en løsning, så den dygtige forward kan vaere med til VM og møde Danmark. Lur mig, om ikke også de danske landsholds­spillere helst vil vinde ved egen kraft på banen i stedet for at få det, der efter mine bedste begreber er unfair hjaelp fra skrivebord­et.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark