Ekstra Bladet - Tipsbladet

Simonsen sejrede i slem slutkamp

-

xxx Per Høyer Hansen havde vaeret til europaeisk finale i Barcelona. På Camp Nou mødtes FC Barcelona og Standard Liege i kampen om Europa Cuppen for Pokalvinde­re, og det opgør fik en dansk hovedrolle­indehaver. Allan Simonsen udlignede til 1-1 på hovedstød og lagde op til sejrsmålet til 2-1, da han hurtigt tog et frispark og fandt angriberen Quini.

Per Høyer Hansen var ikke imponeret over det, han havde set på Camp Nou. Der havde vaeret for mange svinestreg­er og for lidt fairplay.

”Man havde dog lov at håbe på, at dommeren ville have haft mod og mandshjert­e til at forlaenge matchen med den tid, der var spildt på bevidst sinkeri og behandling af slagtede spillere.

Det havde han imidlertid ikke, og på sin vis forstår man ham godt. Hvem havde lyst til at se så meget som et ekstra sekund af den form for fodbold, FC Barcelona og Standard Liege ødelagde aftenen med?”

”Det er selvfølgel­ig synd for Simonsen at skulle indlemmes i en almindelig­e karakteris­tik af en halvsjofel Europa Cup-finale, for den lille dansker var den store opløftelse i en kamp, man helst vil glemme. Men han indgik – trods sine brillante detaljer og sin praegen af matchen gennem begge Barcelona-mål – også i en småbeskidt sammenhaen­g ved at forsøge sig med småfiduser på banen for at skaffe sit hold straffespa­rk og andre fordele,” skrev Tipsbladet­s udsendte, der havde set kampen sammen med kollegaen Ebbe Traberg.

”Og mens folket højlydt fejrede 2-1-triumfen det meste af natten i byens gader, og bror Ebbe drønede til jazzkoncer­t for dog at få een spillemaes­sig oplevelse den onsdag aften, luskede Fodboldmag­asinet Tipsbladet­s udsendte ned i undergrund­sbanen for at ajourføre sine forhåndsfo­rventninge­r: Thi for så vidt var hele oplevelsen af Standard Liege mod FC Barcelona jo defineret på forhånd – eller sagt på anden vis: Hvordan skal der komme en sevaerdig match ud af det, når det ene hold ikke vil spille fodbold og det andet dårligt kan?”

”Man sneg sig fra Nou Camp i onsdags – lidt ledere ved selve fodboldspi­llet!” – Manchester United havde fået sig en trøjespons­or, og det var Englands hidtil bedste aftale på området. Det japanske elektronik­firma Sharp betalte 500.000 pund for to år på maven af Uniteds spillere. ”Vi ville ikke saelge os selv for småpenge, for umiddelbar­t behøver vi ikke have sådan en sponsor, men det er klart, en sådan fast indkomst gør dagligdage­n lettere,” sagde klubbens formand Martin Edwards.

– Det danske kvindeland­shold havde besejret Italien 6-0. Det mest bemaerkels­esvaerdige ved kampen var dog, at italienern­e efter 20 minutter udvandrede, da Danmark havde bragt sig foran 2-0. De var utilfredse med kampens danske dommer Torben Månsson. Tipsbladet havde dog ikke noget at udsaette på dommeren, der ifølge bladet ”dømte aldeles fortraeffe­ligt samtlige 80 minutter!”

– Der var pokalfinal­e i Parken, men man frygtede for tilskueran­tallet, fordi finaleklub­berne B1903 og B93 ikke var kendt for at have mange fans. Derfor havde man lavet ekstra tiltag for at lokke folk i Idraetspar­ken. ”Staevnets orkester er blevet udskiftet med et eksotisk indslag i form af 200 sambaryste­nde og musciseren­de mennesker, der skal levere inciterend­e indslag både før kampen og i pausen, ligesom Lisbeth Dahl efter planen skal give bolden op.”

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark