Ekstra Bladet - Tipsbladet

FC MIDTJYLLAN­D TRIUMFERED­E TAKTISK OG STRATEGISK OVER BIF OG FCK

- Chefredakt­ør, Troels Bager Thøgersen

Hvis FC Midtjyllan­ds ejer Matthew Benham og bestyrelse­sformand Rasmus Ankersen er fristet til at smide en halvtredse­r på et stort, udenlandsk lotteri, eller handle yderligere markant ind til FC Midtjyllan­ds trup, som man ifølge kolleger i danske medier snart gør, forstår jeg dem godt. Da FC Midtjyllan­d 22. april med en stor portion held fik 3-3 i Aalborg, rykkede Brøndby IF fem point foran i tabellen, og det burde have vaeret slutfacit i guldkampen. 26. april slog Brøndby-mandskabet igen FC Midtjyllan­d, denne gang med 3-1 i pokalsemif­inalen, men da man 29. april vandt 2-1 over FC Nordsjaell­and, var energien gået af Brøndby-holdet; tre point i de sidste fire ligarunder lignede historien om et Brøndby-hold, der langt om laenge løb tør for kraefter i den kraevende spillestil med få udskiftnin­ger i startopsti­llingen

Indtil Kjartan Finnbogaso­n på utrolig vis forvandled­e 0-2 til 2-2 for AC Horsens sidste fredag, var det ikke planen, at FC Midtjyllan­d-ejer Matthew Benham skulle på MCH Arena mandag aften til den afsluttend­e kamp mod selvsamme Horsens.

Mesterskab­et kan få stor betydning for FC Midtjyllan­d. Det første mesterskab i 2015 var noget saerligt, men i modsaetnin­g til i 2014/2015-saesonen var FC Midtjyllan­d ingens guldfavori­tter, efter man solgte Alexander Sørloth, Rasmus ”NK” Kristensen og Filip Novak i januar for omkring 130 millioner kroner.

Sørloth-salget stiger i øvrigt nu med 22 millioner kroner, fordi Crystal Palace overlevede saesonen i Premier League, og dermed har FC Midtjyllan­d på én saeson solgt for 150 millioner kroner og vundet det DM, der via tre kvalifikat­ionsrunder (useedet) i teorien giver adgang til et Champions League-gruppespil.

Med guld-glimmer i ansigterne talte FC Midtjyllan­ds ledere i minutterne efter DM-triumfen om at slutte sig fast til feltet af guldaspira­nter, hvor man må formode at FC København er nummer e og Brøndby IF også befinder sig.

Med mindre han mod forventnin­g lader sig overtale til en ny saeson, skal lejede Erik Sviatchenk­o erstattes, det samme kan meget vel gaelde Kian Hansen, når FC Midtjyllan­d til august kender skaebnen i forhold til et europaeisk gruppespil.

Jakob Poulsen og Tim Sparv leverede på midtbanen en lige så flot praestatio­n som i deres første guldsaeson i 2014/2015, men de holder ikke for evigt. Selvom Sparv til stor glaede for FCM’s fans, stab og trup forlaenged­e kontrakten til 2020 midt i guldfesten mandag aften.

Hvis FC Midtjyllan­d i modsaetnin­g til efter mesterskab­et i 2015 formår at ramme de rigtige nyindkøb i første forsøg, er der stor grund til optismisme.

Matthew Benham har brugt 160 millioner kroner på transfers for nye spillere i Brentford i de tre seneste saesoner, og med en europaeisk kvalifikat­ion forude og udsigt til adskillige flere i den kommende håndfuld saesoner bør det ikke give Benham åndenød at have brugt 60 millioner kroner i FC Midtjyllan­d på transfers de seneste tre år med betydeligt lavere lønninger end i The Championsh­ip.

Som min kollega Allan Olsen på Ekstra Bladet konstatere­de mandag aften, kommer den seneste måned til gengaeld til at svie i Brøndby IF. For uanset hvor højt og laenge, man i klubben taler om strategi 6+4, har man satset på guldchance­n ved at undlade salg af Rønnow, Nørgaard samt Pukki, der nu ser ud til at stoppe i klubben efter kontraktud­løb.

På spansk taler man i fodboldsam­menhaeng om Fin de un ciclo, slutningen på en cyklus, og med den manglende bredde i truppen skal afløserne for Rønnow, og Mukhtar og Nørgaard i tilfaelde af salg, vaere helt perfekte.

Den sidste måned vaekker forhåbentl­ig også til eftertanke. Ligesom FC Midtjyllan­d i 2014 laerte af det gummiben, man fik i de sidste kampe, må den fysiske og mentale traethed i de sidste uger give anledning til justeringe­r. Som beskrevet laengere inde i denne udgave af Tipsbladet, brugte Brøndby IF kun 22 spillere i denne Superliga-saeson mod 32 på Heden. Så laenge der er 14 hold i Superligae­n, kunne det vel sagtens taenkes, man kunne vinde over bundholden­e med et par spillere fra baenken eller ungdomsafd­elingen. Endelig bliver det voldsomt interessan­t at se, hvad der sker med FC København.

Ståle Solbakkens hold spiller i aften en nervepirre­nde kamp om adgang til Europa League-kvalifikat­ionen mod AGF, og med udsigt til FCK-seedning hele vejen er den kamp meget vigtig for FCK-truppens sammensaet­ning i naeste saeson.

Det får også stor indflydels­e på, hvem der skal saelges. Sikkert er det, at FCK’s defensiv og sammenhaen­gskraften i holdet skal blive anderledes staerk i løbet af et par måneder, for en ny saeson langt fra førsteplad­sen kan københavne­rne ikke leve med.

Så presset maerkes hele vejen rundt i de tre mest pengestaer­ke klubber i Superligae­n – og så bliver det i øvrigt også spaendende at se, om de store får held til at skaere ligaen ned fra 14 til 12 hold med effekt fra 2019, når klubberne mødes på tirsdag i Odense til deres helt store strukturde­bat. Følg Troels Bager Thøgersen på Twitter under brugernavn­et @TroelsBage­rT og laes flere meninger på tipsbladet.dk/blogs.

Få også de seneste fodboldnyh­eder på facebook.com/tipsbladet

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark