Ekstra Bladet - Tipsbladet

Real Madrid vender tilbage

-

Der var gået 32 år, men nu stod Real Madrid der igen: Som sejrherre i Europas fornemste klubturner­ing. Den spanske storklub dominerede Europa Cuppen i dens første årti, og efter mere end tre årtiers pause vendte den tilbage ved at slå Juventus 1-0 i finalen. ”Tempoet var gennemgåen­de højt og spillet kendetegne­t af mange flotte tekniske detaljer, som man også må forvente af to af Sydeuropas bedste mandskaber,” skrev Tipsbladet.

”Med sejren hentede Real Madrid ikke blot mesterhold­spokalen for syvende gang. Den reddede hele saesonen for den kongelige klub efter den beklemmend­e fjerdeplad­s i den nationale turnering. Nu er ”marengsdre­ngene” seedet til efterårets Champions League-kvalifikat­ion, og Barcelonas mesterskab er blevet lidt lettere at leve med.”

Sejren aendrede dog ikke på, at traener Jupp Heynckes var en faerdig mand i Real Madrid. Han havde da også bedre ting at foretage sig end at feste med resten af klubben efter finalen.

”Reals sejrsfest på Hotel Renaissanc­e i Amsterdam blev også en maerkelig forestilli­ng, som Heynckes hurtigt forlod sammen med Mijatovic og Davor Suker for at besøge venner og bekendte på andre hoteller. Praesident Lorenzo Sans mødte op i overtraeks­dragt og spillerne Jaime og Victor blev klippet skaldede,” rapportere­de Tipsbladet.

ANDRE POINTER FRA TIPSBLADET 1998

• Efter at have vundet pokalfinal­en sang Brøndbys spillere på opfordring fra direktør Per Bjerregaar­d deres sejrssang for kulturmini­ster Elsebeth Gerner Nielsen. Den lød således: ”Hvem var det, der vandt i dag? Det var dem fra Brøndby a’. Heja, heja, heja... Kus-se!” Tipsbladet konkludere­de: ”Når man frivilligt vover sig ind i mandehørme­n, må man vaere forberedt på at høre forskellig­e ting og sange fra de varme lande.”

• Gennem årene var der blevet udråbt mange nye Laudrup’er, og nu fik et nyt talent praedikate­t – den nye Brian Laudrup altså. Det var, hvad Peter Løvenkrand­s blev kaldt i Tipsbladet. ”Som han optrådte forleden på U/17-landsholde­t i Praestø, kan han blive spilleren, der skal baere det danske landshold frem efter år 2000. Den 18-årige AB’er er typen, der sukkes efter i moderne fodbold: Et fantastisk antrit og et usaedvanli­gt glid med bolden klistret til fødderne, kombineret med pågåenhed, vilje til at slås for det og evne til at afslutte.”

• Silkeborgs 20-årige forsvarer Martin Laursen blev sat i forbindels­e med både Newcastle og Verona. Han fik ros af holdkammer­aten Morten Bruun. ”Tidligere havde han kaempeprob­lemer med relativt enkle ting. Det er slut nu. Han har det fysiske vaerktøj i orden, og han er go’ oppe i hovedet, er blevet mere moden og har selvtillid. I positiv forstand er han en ”dreng fra landet”. Han er ikke vant til at blive feteret på en storklubs drenge DM-hold, men ved, at han skal arbejde for føden.”

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark