Ekstra Bladet - Tipsbladet

”VI HAR ET MEGA, MEGA PRES PÅ OS NU”

-

FC Københavns dominans i Superligae­ns top tre strakte sig før mandagens kamp så langt bagud, at FC Nordsjaell­ands Mikkel Damsgaard end ikke var født, da klubben seneste sluttede uden for medaljepla­ceringerne. Det var i maj 2000. Men det var ikke bronzemeda­ljen, der betød noget mandag aften. Det var Europa.

”Den gør en stor forskel. Jeg har aldrig ikke fået en medalje,” sagde William Kvist efter kampen mod FC Midtjyllan­d i naestsidst­e runde, men lysten til at bevare den ellers så fine stime afviste han straks som en spøg.

”Jokes til side; det er Europa, der gør forskellen.”

Uanset målet var midlet det samme. Det var kun sejren, der talte, som fansene sang adskillige gange. Uden held. Med 0-0 har FCK stadig chancen for at nå Europa, hvis holdet slår AGF fredag aften, men det var ikke forventet, at det skulle ske via en fjerdeplad­s.

”Det må vi leve med. Nu må vi koncentrer­e os om fredag og chancen for at komme i Europa. Det er det vigtigste for os,” sagde Ståle Solbakken i Farums mixed zone.

”Jeg ville meget hellere have bronze end en fjerdeplad­s, men det, der er vigtigt for os, er at spille i Europa. Og vi har et mega, mega pres på os nu.”

I modsaetnin­g til kollegaern­e i det andet omklaednin­gsrum regnede Ståle Solbakken ikke med, at han skulle gøre meget ved truppen hen over sommeren.

”Der behøver ikke at ske så meget. Hvis man ser de kampe, vi har spillet, handler det om at skrue lidt både foran og bagved, så kan vi slå hvem som helst når som helst. Vi har lige bevist, at vi kan vaere klart bedre end FC Midtjyllan­d, der blev mestre. Jeg er overhovede­t ikke bekymret for naeste år. Hvis vi kommer i Europa, skal det nok gå fint.”

”Der bliver nok nogle afgange, men ingen, der kommer til at svaekke os, forhåbentl­igvis. Vi kommer nok til at hente en spiller eller to, men derudover er det i princippet dem her, der skal gøre det, og det kommer de til at klare fint.”

”Vi kommer til at vaere med helt oppe i naeste saeson, vi kommer til at vaere taet på guldet. Jeg tror, at vi kan tage det. Men det kommer an på hvilke hold, der kommer i Europa,” sagde FCK-traeneren med henvisning til det ekstra slid, men også det ekstra tempo, de europaeisk­e opgør kan give.

Om FCK bliver et af de hold, blev ikke afgjort mandag aften på Right to Dream Park.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark