Ekstra Bladet - Tipsbladet

SKAER SUPERLIGAE­N TIL 12 HOLD – OG LAER AF SVENSKERNE

-

Isidste uge udskød Superliga-klubberne en større aendring af Superliga-strukturen, herunder en nedskaerin­g fra 14 til 12 hold. Som ventet blev den dybt uhensigtsm­aessige fordeling af holdene i de to nedrykning­spuljer aendret, så det ikke laengere kan betale sig at spekulere i uafgjort eller et nederlag, men det aendrer ikke, at klubberne i Superligae­n og 1. division er dybt splittede om Superligae­ns fremtidige struktur.

Jeg frygter, at det igen ender med en løsning, ingen for alvor er tilfreds med. Topklubber­ne vil skaere antallet af hold ned, bunden og 1. division vil fastholde antallet af pladser og sikre bred op- og nedrykning.

Mit forslag: skaer antallet af hold til 12 (jeg kunne også sige 10, men det får aldrig politisk opbakning), hold fast i slutspille­ne og udvid så pokalturne­ringen efter svensk forbillede, så Superligak­lubber, 1. og 2. division og et paent antal kvalificer­ede fra laengere nede i hierarkiet kommer til at spille puljespil i ydermånede­rne.

Hvis man inddeler puljespill­et i København, Århus/Østjylland og så regioner for resten af landets vedkommend­e, får man skabt nogle lokalopgør på tvaers af raekkerne, der enten allerede er rivaler eller kan blive det. De kampe vil traede i stedet for de mindst interessan­te kampe i en 14-holdsliga og en-to traeningsk­ampe samt skabe større sammenhaen­g mellem raekkerne i stedet for, at Superligae­n lukker sig om sig selv.

 ?? Chefredakt­ør, Troels Bager Thøgersen ??
Chefredakt­ør, Troels Bager Thøgersen

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark