Ekstra Bladet - Tipsbladet

SAMPAOLI: DET ER UMULIGT AT LAERE MESSI NOGET

Ligesom ved VM 2010 og 2014 baerer Lionel Messi Argentinas forventnin­ger på sine skuldre. Argentinas landstraen­er Jorge Sampaoli fortaeller her, hvordan han vil få Messi til at fungere under VM.

- TEKST: TROELS BAGER THØGERSEN OG SERGIO LEVINSKY

Tirsdag aften i sidste uge fik Lionel Messis Argentina den bløde, sikre start på VM-optakten, der givetvis var en del af meningen med at planlaegge en testkamp mod Haiti.

Lionel Messi scorede på straffespa­rk efter et kvarters spil og gjorde det til 2-0 og 3-0 efter pausen, før Sergio Agüero scorede til slutresult­atet 4-0.

Med Messi, Agüero og de to Juventus-angribere Gonzalo Higuaín og Paolo Dybala i truppen tager Argentina til VM med verdens bedste forward og tre spillere i kategorien umiddelbar­t under den femdobbelt­e Ballon d’Orvinder.

Til gengaeld var det noget af en bét, at denne uges traeningsk­amp mod Israel måtte aflyses efter politiske protester. Det argentinsk­e landshold tabte i marts 1-6 til Spanien. Landstraen­er Jorge Sampaoli og spillerne er på hårdt arbejde forud for slutrunden, hvor man også er bevidst om, at Lionel Messi til naeste VM er 35 år og dermed ikke kan forventes at vaere lige så suveraen som i dag. I det VM-magasin, Tipsbladet og Ekstra Bladet har sendt på gaden, fortaeller landstraen­er Jorge Sampaoli om arbejdet med Messi.

Hvordan skruer du holdet sammen, så det passer til Messis kvaliteter?

“Det er ikke let, for vi har ikke så megen tid sammen, så vi arbejder ud fra holdets base. Vi spillede tidligere med tre mand i forsvaret, men nu forsøger vi med to stoppere og to backs, som skal skubbe højere op for at støtte offensiven, samtidig med at de stabiliser­er os defensivt. Fordi vi ikke laengere er bundet af at spille med tre stoppere, har vi større fleksibili­tet. Men vi skal stadig arbejde på, at der ikke opstår spraekker i defensiven. Leo går virkelig meget op i VM og deltager meget. Selvom han ikke spillede mod Spanien, var han med i omklaednin­gsrummet, og han er involveret i rigtig meget. Og alt han gør, gør han for at bringe sig taettere på sit eget mål, og det er det, der virkelig gør ham glad.”

Kan man laere Messi noget?

”Nej, det er umuligt at laere Lionel Messi noget. Vi ved, at Leo på det punkt er urørlig. Vi skal prøve at forstå og følge med ham, og vi skal gennemføre de øvelser i traeningen, der passer ham bedst. Derudover skal vi saette holdet op efter dette koncept. Spillere af hans kvalitet dukker så sjaeldent op, så det er en stejl laeringsku­rve for os alle. Desuden hjaelper han os virkelig meget med sin måde at laese spillet på, fordi hans forståelse er så meget bedre og mere udviklet end vores.”

Hvordan kan du sikre, at Messi føler sig godt til rette på holdet, velvidende, at det kunne vaere hans sidste VM på øverste niveau?

”Jeg tror på, at ud over, hvad alle kan se, har Leo nået en stadie, hvor han er helt moden. Han tager stort ansvar for, hvad han kan gøre for resten af holdet. Da han senest var i traeningss­amling med os, var han helt utrolig, fordi han stadig leverede, selvom han var totalt udmattet, og det var berigende og gav de andre spillere ekstra energi.”

De tre 30-årige forwards Lionel Messi, Sergio Agüero og Gonzalo Higuaín har scoret 132 mål for Argentina. Messi debuterede i 2005, Agüero i 2006, mens Higuaín først kom på landsholde­t i 2009.

Tipsbladet bringer i dag et større interview med Islands Ragnar Sigurdsson, der i åbningskam­pen i weekenden i naeste uge skal daekke Lionel Messi og dennes kolleger i offensiven. Det interview kan du laese fra side 18.

 ?? Foto: Alejandro Pagni/Ritzau Scanpix ??
Foto: Alejandro Pagni/Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark