Ekstra Bladet - Tipsbladet

AUSTRALIER ER YNGST

- TEKST: SEBASTIAN STANBURY

Idenne uge blev måneders spekulatio­ner og debatter om skader, formdyk og taktiske overvejels­er afsluttet: De 32 VM-landstraen­ere har valgt hver 23 spillere, der skal Rusland, og det betyder, at i alt 736 spillere er blevet udtaget til VM.

Den yngste af dem alle er Australien­s 19-årige offensivsp­iller Daniel Arzani, født 4. januar 1999, der har fået et stort gennembrud for Melbourne City i den australske liga i denne saeson. Han saesondebu­terede ikke før december, men allerede i januar blev han kåret til Månedens Spiller i A-League. Da saesonen var overstået, blev han valgt til Årets Unge Spiller og fik en baenkplads på Årets Hold, selv om han altså kun havde vaeret en fast del af ligaen i fire måneder. Arzani har imponeret med sine driblinger og kan både score og laegge op til mål. Og det har givet ham en plads i VM-truppen.

”Før marts spillede han ikke hver uge. Jeg kendte ham ikke, men nu har vi en masse informatio­n om ham. Nu spiller han hver gang. Han er en ung spiller, og han har meget at laere, men han kan gøre en forskel. Jeg kan godt lide spillere, der kan gøre en forskel,” har landstraen­er Bert van Marwijk udtalt ifølge The Guardian.

Rekorden som VM-historiens yngste spiller tilhører stadig nordirske Norman Whiteside, der var 17 år og 42 dage gammel, da han under VM i Spanien i 1982 tog rekorden fra Pelé ved at spille en hel kamp mod Jugoslavie­n. For otte år siden var Christian Eriksen turneringe­ns yngste, og i 2014 var det Camerouns Fabrice Olinga. De var begge 18 år gamle, men der er altså ingen helt så unge denne gang. Det betyder også, at vi må vente til 2022 og Qatar på at se den første VM-spiller født efter årtusindes­kiftet. 424 spillere i Rusland er født i halvfemser­ne, 308 i firserne og fire – Essam ElHadary, Sergej Ignasjevit­j, Rafael Márquez og Arzanis holdkammer­at Tim Cahill – er fra halvfjerds­erne. Egyptens keeper ElHadary er aeldst med sine 45 år.

 ?? Foto: Kaan Soyturk/Ritzau Scanpix ??
Foto: Kaan Soyturk/Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark