Ekstra Bladet - Tipsbladet

VEJEN TIL RUSLAND

-

Efter Scolaris VM-flop på hjemmebane skulle fighten tilbage på det brasilians­ke landshold, og til det formål gjorde Carlos Dunga comeback som landstraen­er, men det blev ingen succes. Seks kampe inde i VM-kvalifikat­ionen havde Brasilien kun vundet de to og endda tabt til Chile, så man lå sensatione­lt uden for de fire direkte kvalifikat­ionspladse­r, mens man kun nåede til kvartfinal­en, der blev tabt efter straffespa­rk mod Paraguay, ved 2015-udgaven af Copa America.

Dunga havde håbet, at OL på hjemmebane kunne løfte nationen, men så lang snor fik han ikke, for efter endnu en Copa-nedtur, nu med exit efter gruppespil­let i jubilaeums­turneringe­n i 2016, røg Dunga ud, og ind kom den populaere Tite.

I mellemtide­n havde et forstaerke­t brasilians­k U/23-landshold vundet OL i Rio under Rogério Micale og med Neymar som målscorer i finalen mod Tyskland, og den positive stemning satte sig også på A-landsholde­t, der med flydende spil, sammenhold og seks sejre i traek i resten af 2016, sørgede for, at Brasilien i den grad kom tilbage på VM-sporet.

Og efter en imponerede 4-1 sejr over Uruguay i Montevideo og 3-0 hjemme i Paraguay i marts 2017 blev Brasilien det første hold, der udover vaerterne fra Rusland kvalificer­ede sig til VM – og det med fire runder igen af den sydamerika­nske kvalifikat­ion, som de i øvrigt lukkede med to sejre og to uafgjorte.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark