Ekstra Bladet - Tipsbladet

PHILIPPE COUTINHO

-

Født 12. juni 1992 i Rio de Janeiro, Brasilien

Det var saesonen med Luis Suarez, Raheem Sterling, Daniel Agger og Steven Gerrard, der gled i den afgørende kamp mod Chelsea, så Liverpool kun blev nummer to, men 2013/14-saesonen var også den unge Philippe Coutinhos store gennembrud­s s ae son. Og hanh å bedeinderl­igt, at indsatsern­e på Anfield ville v aer enok til, at den brasilians­ke landstraen­er Luiz Felipe Scolari udtog ham til den brasilians­ke VM-trup, så han kunne komme til at spille på det Maracana, han voksede op lige i naerheden af.

Men det lykkedes ikke. Coutinho var ikke blandt de 23, hvilket selvfølgel­ig var et slag, men det knaekkede ham ikke. Tvaertimod. Han blev med dets ammeendela­f landsholds truppen efter VM-slutrunden, h vorder var brug for nye kraefter efter det traumatise­rende 1-7 nederlag til Tyskland i semifinale­n, og samtidig blev han bedre og bedrefor Liverpool, der belønnede ham med en fem-årig aftale i januar 2017.

Et halvt år senere kom der dog bud fra Barcelona, og det kunne den offensive midtbanema­nd ikke sidde overhørig, så efter nogle måneders magtkamp faldt det store skifte på plads i januar i år. Tiden på Camp Nou har dog ikke vaeret problemfri for Coutinho, der skulle bruge noget tid på at finde ind i Barca-spillet og rytmen, men han lukkede saesonen godt for de spanske mestre.

Så formen er fin før den VM-debut, han havde håbet på allerede for fire år siden, men som nu er sikker efter i alt 33 landskampe og ni mål for Brasilien siden slutrunden på hjemmebane.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark