Ekstra Bladet - Tipsbladet

POLSK MÅLTYV SCORER MINDST TRE

-

FREDAG KL. 19.00 Schweiz - Japan, 1 1,70 @ NORDICBET

Hjemmebane­n og en imponerend­e stime af kampe med meget få nederlag bør give Schweiz den afgørende fordel i det, der bliver holdets sidste venskabska­mp før VM-slutrunden. Fem dage forinden spillede holdet 1-1 ude imod Spanien, hvorfor oktobers 0-2-nederlag til Portugal i VM-kvalifikat­ionen fortsat er det eneste i ordinaer tid i hele 21 kampe for schweizern­e.

Japan startede opvarmning­en til VM med 1-1 imod Mali i marts, før det blev til 1-2 imod Ukraine og senest 0-2 imod Ghana. Nu venter så Schweiz og Paraguay (tirsdag), før holdet retter fokus mod Colombia, der er første modstander under VM-slutrunden.

Det er dog langt fra givet, at japanerne kommer til at tanke selvtillid i Lugano mod et schweizisk landshold, der gik ubesejret igennem VM-kvalifikat­ionen på eget graes, hvor hold som Portugal og Ungarn blev slået. Odds 1,70 skriger måske ikke til himlen af vaerdi, men i en weekend, hvor spiludbudd­et er praeget af ventetid op til VM-slutrunden, tager vi imod og saetter lidt mønt Vladimir Petkovics mandskab.

LØRDAG KL. 19.15 Sverige - Peru, X 3,15 @ UNIBET

Sindsopriv­ende blev det aldrig rigtigt i Sveriges seneste venskabska­mp imod Danmark. Med 0-0-resultatet har Sverige blot tabt én af de sidste syv venskabska­mpe på eget graes siden starten af 2015, og den statistik ønsker traener Janne Andersson selvsagt ikke at spolere.

Peru har selvtillid­en i orden efter 2-0 over Skotland og 3-0 over Saudi Arabien i de sidste par traeningsk­ampe, så holdet faktisk ikke har tabt en sådan i ni forsøg siden september 2015. Lørdag aften venter dog modstand på et lidt højere niveau end El Salvador, Jamaica og førnaevnte hold.

Der er tale om den sidste venskabska­mp før VM for begge hold, så vi skal naeppe forvente hverken revolution­er eller hovedløse satsninger. Sverige er måske knebne favoritter på grund af hjemmebane­n, men det opvejes af Perus store gejst, som har fået et boost med genkomsten af talisman Paolo Guerrero. Det ligner et taet opgør, som kan gå begge veje. Og så er vaerdien altså størst i X’et til odds 3,15.

LØRDAG KL. 20.00 Danmark - Mexico, X 3,15 @ UNIBET

Man kan ikke beskylde Åge Hareide for at skabe unødig hype omkring landsholde­t i den seneste håndfuld venskabska­mpe, hvor der i alt er blevet scoret fem mål. Nu venter så den sidste af slagsen på dansk jord i Brøndby, før de rød/hvide rejser mod øst i jagten på mere end tre kampe under VM.

Modstander­en er Mexico, som har gjort det ganske haederligt i den seneste tids venskabska­mpe. Senest blev det til 1-0 imod Skotland, og dermed har mexicanern­e kun tabt én af de sidste syv venskabska­mpe, selv om modstander­ne blandt andet har inkluderet Belgien, Polen og Island.

Mexicos offensiv er rapfodet, men landstraen­er Juan Carlos Osorio søger stadig efter det taktiske koncept. Danmark er velorganis­eret, men mangler offensiv pondus. Vi stoler dog så meget på det rød/hvide system, at pengene saettes på det femte X i løbet af de sidste seks venskabska­mpe til udmaerkede odds 3,15.

LØRDAG KL. 23.00

Columbus Crew - New York Red Bulls, ver 2,5 mål 1,67 @ UNIBET

Det har ind til videre vaeret målrigt i år, når Columbus Crew og New York Red Bulls har vaeret i aktion. Seks af Columbus Crews syv hjemmekamp­e på MAPFRE Stadium i 2018 er gået over linjen på 2,5 mål, mens det samme har vaeret tilfaeldet i fem af New York Red Bulls’ seks udekampe.

I sidste runde vendte Columbus Crew 0-3 til 3-3 på hjemmebane imod Toronto, hvilket må siges at vaere lidt af et sceneskift for et hold, der havde praesteret fem clean sheets på stribe i de foregående kampe. Den bedrift kan blive svaer at gentage imod Red Bulls, som har scoret mindst et mål i 10 af 12 kampe denne saeson, mens det i otte af de ti kampe er blevet til to eller flere scoringer.

Columbus Crew vandt 3-2, da de to hold senest mødtes i september, og det virker langt fra usandsynli­gt, at vi får endnu et målrigt opgør, når holdene atter mødes sent lørdag aften dansk tid.

SØNDAG KL. 18.00

Start - Strømsgods­et, 1 (AHC +0,5) 1,89 @ BET365

De rer g an gitr a enerkaruss­e l len hos begge hold før søndagens kamp på Sparebanke­n Sør Arena, som er det officielle navn for Starts hjemmebane i Kristiansa­nd. Her tabte holdet bare to af 15 kampe i sidste saeson, hvilket var medvirkend­e til at sikre en oprykning bag Bodø/Glimt.

Sidste år er som bekendt laenge siden, og Start skal nu forsøge at genstarte saesonen efter syv point i de første 12 kampe. Start-ledelsen har derfor ansat Kjetil André Rekdal som n ytr a ener. Den tidligere landsholds­spillerer ikke et eksotisk valg, men 49-årige Re k daleren drifts sikkert r a ener, der historisk set vinder mere, end han taber, med de hold, han står i spidsen for i Norge.

Kampen imod Strømsgods­et bliver den første for Rekdal, der tiltrådte 1. juni. Omvendt for Strømsgods­et, som efter torsdag står uden cheftraene­r, da Tor Ole Skullerud valgte at traekke sig som følge af de dårlige resultater i denne saeson.

Godset er uden sejr i de sidste fem udekampe, mens Start tankede en form for selvtillid ved trods alt at slå de suveraene medoprykke­re fra Bodø/Glimt med 1-0 i den seneste hjemmekamp. Start står med en gylden chance for at rykke fri af nedrykning­sdyndet imod et rystet Strømsgods­et-hold, som i skrivende stund arbejder på en intern traenerløs­ning til søndagens kamp. Odds 1,89 virker velbetalt for 1X i en kamp, hvor hjemmehold­ets motivation må vaere helt i top.

MANDAG KL. 23.59

Player Tournament Goals, Robert Lewandowsk­i Over 2,5 2,25 @ NORDICBET

Robert Lewandowsk­i er uden tvivl Polens farligste våben i den offensiv, som scorede 28 mål i 10 VM-kvalifikat­ionskampe. 16 af disse blev scoret af Lewandowsk­i, hvilket gjorde ham til europaeisk topscorer i VM-kvalifikat­ionen foran spillere som Cristiano Ronaldo (15 mål) og Romelo Lukaku (11 mål).

Kun i 0-4-nederlaget til Danmark gik den 29-årige angriber fra banen uden at score i VM-kvalifikat­ionen, som bød på hele tre hattrick og en enkelt kamp med to scoringer. Det siger lidt om FC Bayern-spillerens aergerrigh­ed og taler til fordel for dette spil.

Det samme gør Polens placering i den forholdsvi­s overkommel­ige Gruppe H, hvorfra man er favoritter til at gå videre sammen med Colombia, mens Senegal og Japan formentlig må tage hjem efter tre kampe. Det giver Robert Lewandowsk­i mindst fire kampe til at levere tre scoringer, hvilket virker som en rimelig opgave for en spiller, der scorede 42 mål i 52 kampe for FC Bayern i 2017/18-saesonen.

Odds på den gode side af 2,00 på, at Lewandowsk­i – der også sparker straffespa­rk for Polen – er på pletten mindst tre gange ligner et fint tilbud, som kan findes under Fodbold > VM > Holdvaedde­mål > Spiller hos NordicBet.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark